Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gitanas Nausėda svarstytų Lietuvos pilietybės suteikimą K.Evansui

Lietuvoje vis garsiau kalbant apie galimybę natūralizuoti užsienietį krepšininką, šia tema pasisakė ir šalies prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda skirtų pilietybę Keenanui Evansui
Gitanas Nausėda skirtų pilietybę Keenanui Evansui / 15min nuotr.

„Kitokiuose pasikalbėjimuose“ likus vos kelioms savaitėms iki Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų sudalyvavęs šalies vadovas išgirdo klausimą, ar galėtų kažką padaryti, jog Keenanas Evansas liktų Kauno „Žalgiryje“.

Tačiau G.Nausėda laidos vedėjo klausimą pakreipė kita tema.

„Aš labai norėčiau, bet aš turbūt galėčiau daugiau padaryti, kad Evansas būtų Lietuvos rinktinėje, negu kad Evansas liktų „Žalgiryje“. Kaip jums tokia mintis?“ – publikos klausė G.Nausėda.

Netrukus jis pasisakė apie tai, jog svarstytų suteikti dvejus metus Lietuvoje žaidžiančiam JAV krepšininkui mūsų šalies pilietybę.

„Visi turbūt būtume už tai, nors yra žmonių, kurie galvoja, kad (rinktinėje – red. past.) turi žaisti tik lietuvių kilmės žaidėjai. Žinot, matydamas, kad vis mums kažko pritrūksta iki pergalės, aš galvočiau... (nebaigia minties) Taip atsitiko, kad su įžaidėjais Lietuvoje yra bėda. Jeigu Evansas sutiktų pasikeisti pavardę į lietuvio. Palaukit, koks jo vardas? Linas Evansas visai gerai skamba, kaip koks sceninis vardas“, – šmaikštavo prezidentas.

(Apie K.Evansą kalbama nuo 1:19:45 val.)

15min primena, jog G.Nausėda jau du kartus atmetė amerikietės Allison Reed prašymą gauti Lietuvos pilietybę, nors ši jau septynerius metus šoka ant ledo su lietuviu Sauliumi Ambrulevičiumi, renka apdovanojimus tarptautinėse varžybose, o pilietybė jai buvo reikalinga tam, kad ši pora galėtų dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Lietuvos prezidentas apie galimybę suteikti A.Reed pilietybę prabilo tik tada, kai jos ir S.Ambrulevičiaus pora iškovojo bronzos medalius šių metų Europos čempionate.

K.Evansas „Žalgiryje“ žaidžia nuo 2022 m. Apie tai, jog norėtų šį arba kitą žaidėją matyti Lietuvos rinktinėje, yra pasisakęs ir komandos treneris Kazys Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius