Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Dream2Drive“ startavo Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionate

Pirmąjį gegužės savaitgalį „Dream 2 Drive“ komanda Estijoje pradėjo savo naują lenktynių sezoną. Planuojama, kad pagal automobilių bei kartingų skaičių ir lenktynių geografiją, tai bus intensyviausias sezonas komandos istorijoje.
„Dream2Drive“ startas Baltijos šalių čempionate
„Dream2Drive“ startas Baltijos šalių čempionate / Dream2Drive nuotr.

Į pirmąjį Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatą „Dream2Drive“ važiavo su kaip niekada didelės sudėties. Čia jie atsivežė 4 BMW modelius, kurie dalyvavo „BMW 325 Cup“ serijoje ir 2 naujausius komandos automobilius – „Porsche GT3 Cup 992“. Bet apie viską nuo pradžių.

Naujas etapas komandos istorijoje

„Sezono pradžios laukėme su jauduliu, nes kai komandos palapinėje atsiduria GT3 CUP mašinos, viskas tampa žymiai rimčiau. Tačiau mūsų suformuoti procesai ir metodikos leido dirbti sklandžiai, o patį startą vertinčiau tikrai pozityviai: iš 5 startavusių vairuotojų – 3 lipo ant podiumo“, – pasakoja „Dream2Drive“ komandos vadovas ir įkūrėjas Tauras Tunyla.

Didžiausią siurprizą komandai šiose lenktynėse pateikė Eduardas Klepikas, kuris startavo už „Porsche GT3 Cup 992“ vairo. Tai tik antras sezonas jo karjeroje, tačiau E. Klepikas po dviejų dienų treniruočių kvalifikacijoje pademonstravo antrą geriausią laiką. Pirmose lenktynėse jis apgynė šią poziciją ir nusileido tik gerokai labiau patyrusiam prancūzui Leo Messengeriui.

Antrųjų lenktynių starte jis sukūrė iššūkį lenktynių lyderiui jau pirmame posukyje, tačiau kiek vėliau padarė klaidą, kuri kainavo dvi pozicijas ir 4 vietą šiose lenktynėse. Nepaisant to, per abi lenktynes sukauptų taškų skaičius leido lipti ant antrosios podiumo pakylos šioje klasėje.

Sumaišytos kortos

Kitas svarbus ir įpareigojantis startas vyko „BMW 325 Cup“ lenktynėse, kuriose pernai „Dream2Drive“ komandinėje įskaitoje užėmė antrą vietą. Šiemet kortas gerokai sumaišė organizatorių sukurta variklio valdymo programinė įranga, kuri visiškai pakeitė automobilio charakterį ir viską reikėjo pradėti mokytis iš naujo.

Pirmose lenktynėse iš 4 vietos startavęs Julius Kiršis išlaikė šią poziciją, tuo tarpu kitiems komandos draugams lenktynės taip gerai nesusiklostė. Aurimas Mištautas po kontakto su varžovu turėjo pasitraukti iš lenktynių, o Donatas Jucius po nesėkmingo pavaros perjungimo turėjo lenktynes pabaigti su gerokai sumažėjusia automobilio galia.

Antrose „BMW 325 Cup“ J. Kiršis finišą kirto trečias, o surinktų taškų skaičius jam atnešė dvi geras naujienas: 3 vietą bendroje ir 1 „Masters“ įskaitose. A. Mištautas antrame starte startavęs iš rikiuotės galo finišo vėliavą kirto devintoje vietoje lenktynių metu aplenkęs vienuolika varžovų.

Kadangi pirmose lenktynėse Aurimas finišo nepasiekė, bendroje įskaitoje išsirikiavo tik 18 pozicijoje, D. Jucius – 28. Malonią staigmeną pateikė Eitvydas Sitavičius, kuris neseniai pradėjęs sportininko karjerą, šiose lenktynėse buvo apdovanotas kaip greičiausias naujokas „Rookie“ įskaitoje.

Naujos trasos komandai

„Prisipažinsiu – visada lenktynėse norime kovoti tik dėl pergalės, bet ir po šio savaitgalio esame pakankamai patenkinti rezultatais. Tiesa, šiemet keliame visai kitus tikslus ir tuo pačiu keliame sparnus į kitas Europos trasas, todėl laukia įdomus ir pilnas iššūkių sezonas“, – reziumuoja T. Tunyla.

Jis užsimena, kad nauji „Porsche“ modeliai komandos garaže leidžia dairytis į platesnius vandenis. Planuojama, kad „Dream2Drive“ dalyvaus ne tik Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionate, bet ir startuos „Porsche Sprint Challenge Central Europe“ lenktynių serijoje, kurių pirmas startas vyks „Red Bull Ring“ trasoje Austrijoje gegužės 24-25 dienomis.

Taip pat nebus praleistas startas ir populiariausiame automobilių sporto renginyje Lietuvoje – Palangos 1006 km lenktynėse. Kol kas T. Tunyla neatskleidžia kiek automobilių čia veš „Dream2Drive“ vėliavą, tačiau užtikrina, kad komandą čia tikrai pamatysime. Tuo pačiu jis priduria, kad šiemet vienu iš komandos partnerių tapo „TN Truck Rent“, kurie sezonui suteikė geriausias salygas visiškai naujam MAN vilkikui, kuris leidžia gerokai išplėsti lenktynių geografiją ir optimaliau planuoti komandos biudžetą.

Kartingų sezono pradžia – dar sėkmingesnė

Tuo tarpu balandžio 18 dieną startavo oficialus komandos kartingų lenktyniu sezonas pirmajame „Rotax Max Lithuania Challenge“ etape Anykščiuose, kur netrūko oro sąlygų pokyčių. „Rotax Senior“ klasėje dominavo tik antrą sezoną važiuojantis Henrikas Klepikas. „Rotax Micro“ klasėje startavo jauniausi komandos sportininkai Leonas Žarikov ir Aras Paskalis Bagatyrius. Leonas finišo juostą kirto ketvirtoje vietoje „Micro“ klasėje ir buvo apdovanotas pirma vieta iki 9m. amžiaus įskaitoje, o Aras finišavo septintoje pozicijoje ir buvo apdovanotas antra vieta iki 9m. amžiaus įskaitoje.

Kitą savaitgalį komanda startavo Lietuvos kartingų čempionate kuris vyko tame pačiame Anykščių kartodrome. Čia komandą atstovavo taip pat trys sportininkai. Galingiausioje KZ2 klasėje nugalėjo ir visus už nugaros paliko Domantas Knyva. Jauniausioje Micro 60 klasėje virė kovos iki paskutinio rato. Lyderio poziciją laikęs Leonas Žarikov finaliniame važiavime padaręs klaidą prarado poziciją ir kirto finišo vėliavą antroje vietoje. Aras Paskalis Bagatyrius finale finišo liniją kirto ketvirtoje vietoje.

„Pernai turėjome vadinamus investicinius metus, kai visi jaunuoliai startavo pirmą kartą savo gyvenime arba pirmą karta naujoje klasėje, todėl rezultato tikėtis buvo sudėtinga. Smagu matyti, kad šio sezono pirmieji startai, pradeda skleisti įdėto darbo žiedus. Tai didžiulė motyvacija tiek komandai tiek vairuotojams, kuri tikiu, kad pridės pasitikėjimo prie dar geresnių rezultatų sezono eigoje”, – džiaugiasi „Dream 2 Drive“ kartingų komandos vadovas Laurynas Razas.

Viskas prasidėjo nuo simuliatorių

Prieš keletą metų „Dream2Drive“ komandos istorija prasidėjo nuo virtualių lenktynių čempionato organizavimo. Tuo metu tai buvo vienas pirmųjų tokių e-sporto renginių Europoje, o čempionato nugalėtojas laimėjo vietą lenktynių komandoje ir galėjo savo svajonę lenktyniauti perkelti į trasą.

Per tą laiką perkeliant talentus nuo virtualaus ekrano į realų sportą, komanda suformavo metodiką ir specialistus, kurie leidžia sportininkams gerinti savo įgūdžius, o naujokams ir mėgėjams efektyviai pradėti ir vystyti sportininko karjerą su savo srities profesionalų priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius