Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Argentinos teniso ikona paskelbė tikslią karjeros pabaigos datą

Legendinis Argentinos teniso meistras Diego Schwartzmanas (ATP-142) žaidžia paskutinį pilną ATP turo sezoną savo karjeroje – tenisininkas paskelbė konkrečią datą, kuomet atsisveikins su savo mylimu sportu.
Diego Schwartzmanas
Diego Schwartzmanas / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi aštuntoji pasaulio raketė socialiniuose tinkluose sekmadienį pasidalijo savo planais dėl karjeros pabaigos – paskutinysis D.Schwartzmano pasirodymas įvyks gimtajame Buenos Airės mieste vyksiančiame ATP 250 turnyre kitų metų vasarį.

„Manyje tūnantis kovotojas pastaruoju metu man nebeleidžia mėgautis kelionėmis ir žaidimu. Noriu, kad paskutiniaisiais taptų mėgstamiausi mano turnyrai, tikiuosi gausiu galimybę juose pasirodyti. Tam ir skirsiu likusią 2024 metų dalį, o 2025 m. Argentinoje užbaigsiu savo karjerą, geresnės vietos tam net neįsivaizduoju“, – dėstė Schwartzmanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Diego Schwartzmanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Diego Schwartzmanas

Vos 170 cm ūgio mažylis per karjerą iškovojo 4 ATP titulus, pasiekė „Roland Garros“ pusfinalį 2020 metais bei savo kovingumu teniso kortuose pavergė daugelio aistruolių širdis.

31-erių tenisininkas į žaidybinę duobę krito 2022-ųjų sezono antroje pusėje, iš kurios taip ir neišlipo. Praėjusiame sezone Diego per 45 sužaistus mačus iškovojo tik 16 pergalių, šiemet – 6 laimėjimai iš 17 susitikimų.

Šiuo metu argentinietis siekia prasibrauti į Romos „Masters“ pirmenybes, kurių pirmajame atrankos etape po dramatiškos kovos 6:1, 3:6, 7:5 palaužė ispaną Albertą Ramosą-Vinolasą (ATP-104). 2020 metais Italijos sostinėje Diego netikėtai pasiekė finalą, o ketvirtfinalyje patiesė patį grunto karalių Rafaelį Nadalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius