Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?

Akinanti šypsena – daugelio svajonė, kurios įgyvendinimui pasitelkiamos pačios įvairiausios priemonės. Viešojoje erdvėje neretai galima išvysti patarimų, kaip išsibalinti dantis patiems, pasitelkiant liaudiškas priemones. Valgomoji soda, kokosų aliejus, citrina, obuolių actas – tik keletas būdų, kuriais mėginama pasiekti kuo baltesnę šypseną namų sąlygomis. Vis dėlto, didžiausio Lietuvoje odontologijos klinikų tinklo CLINIC | DPC specialistai įspėja, kad tokiais būdais galima „prisižaisti“ ir prisidaryti sau daugiau žalos nei naudos. Taupymo sumetimais renkantis pigesnes dantų balinimo alternatyvas kyla rizika nepataisomai sugadinti emalį. Todėl rekomenduojama rinktis vieną iš burnos higienistų ir gydytojų odontologų siūlomų variantų, kurie leis akivaizdžių rezultatų pasiekti greitai, efektyviai ir, svarbiausia, saugiai.
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų? / CLINIC | DPC nuotr.

Dantų balinimas Philips ZOOM lempa

Jeigu turite jautrius dantis, tačiau norite mėgautis balta šypsena čia ir dabar – dantų balinimas Philips ZOOM lempa tam bus puikiausia išeitis. Tai viena populiariausių dantų balinimo procedūrų, kurios efektyvumas patvirtintas moksliniais tyrimais. Šis balinimo būdas suteikia dantims šviesią, vienodą spalvą, o dantys išlieka sveiki ir stiprūs. Procedūra nepažeidžia emalio ir vos per vieną vizitą leidžia pasiekti matomą rezultatą. Be to, balinimas Philips ZOOM lempa dažnu atveju nesukelia jautrumo - naudojamo gelio sudėtyje yra kalcio jonų, kurie stiprina dantis, mažina jų jautrumą ir suteikia blizgesio. Tai idealus pasirinkimas užimtiems ir garantuoto efekto norintiems žmonėms – dantys šios procedūros metu gali būti pašviesinami net 8 tonais. Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai po kabinete atlikto balinimo Philips ZOOM lempa, dvi savaites atliekamas balinimas ir palaikomosiomis balinimo kapomis namuose, naudojant specialius Philips ZOOM balinimo gelius.

CLINIC | DPC nuotr./Procedūros metu dantys gali būti pašviesinami net 8 tonais
CLINIC | DPC nuotr./Procedūros metu dantys gali būti pašviesinami net 8 tonais

„Kabinetinis“ dantų balinimas

Vadinamojo „kabinetinio“ balinimo metu dantys šviesinami specialaus aukštos kokybės gelio pagalba. Jis leidžia dantis pašviesinti keliais atspalviais, o pati procedūra trunka iki valandos. Pasirinkus šį dantų balinimo būdą, pacientai rezultatus mato iškart, tačiau CLINIC | DPC specialistai įspėja, kad kelias dienas po procedūros dantys gali būti šiek tiek jautresni. Kabinetiniam balinimui naudojami pačios aukščiausios kokybės balinimo geliai, tokie kaip Enlighten, Opalescence ir kt.

Dantų balinimas individualiomis balinimo kapomis namuose

Norintiems dantis balintis namuose, burnos higienistai ir odontologai rekomenduoja tai daryti specialiai jiems pagamintomis kapomis. Tiesa, vizito pas burnos higienistą ar odontologą vis tiek prireiks – pirmiausia kabinete nuimami paciento dantų atspaudai, pagal kuriuos ir yra pagaminamos individualios balinimo kapos, atiduodamos jau kito vizito metu su išsamia naudojimo instrukcija ir parinktu balinimo geliu. CLINIC | DPC naudojami aukščiausios kokybės Enlighten ar Opalescence geliai. Burnos higienistas visuomet pademonstruos, kaip teisingai naudoti balinimo gelį ir užsidėti kapas ant dantų. Kapos yra permatomos ir beveik nepastebimos, tad pacientas gali drąsiai šypsotis ir bendrauti su aplinkiniais. Pasirinkus šį dantų balinimo būdą, rezultatas bus matomas jau po kelių dienų, o pats balinimas trunka iki 2 savaičių. Tiesa, balinimas kapomis namuose dažnai būna rekomenduojamas ir kaip pagalbinė priemonė dantų baltumui palaikyti po profesionalios procedūros, atliktos odontologijos klinikoje.

CLINIC | DPC nuotr./Pagal paciento dantų atspaudus yra pagaminamos individualios balinimo kapos
CLINIC | DPC nuotr./Pagal paciento dantų atspaudus yra pagaminamos individualios balinimo kapos

Kad ir kurį dantų balinimo būdą pasirinktumėte, svarbu žinoti, kad plombuoti, endodontiškai gydyti ir vainikėliais, laminatėmis protezuoti dantys nebala. Taip pat prieš dantų balinimą būtina atlikti profesionalią burnos higieną. Jos metu specialistas nuvalys visas apnašas nuo emalio paviršiaus, pašalins dantų akmenis, kas vėliau leis džiaugtis maksimaliais dantų balinimo procedūros rezultatais. CLINIC | DPC specialistai primena, kad norint užtikrinti kuo ilgesnį dantų balinimo efektą, patariama vengti kavos, raudono vyno ir kitų dažančių produktų, nerūkyti.

Atsižvelgiama į kiekvieno galimybes

Pacientų patogumui, CLINIC | DPC klinikose už odontologines paslaugas greitai ir patogiai atsiskaitykite pasinaudoję „Inbank Moki 3“ paslauga, kai atsiskaitymas per pirmus 3 mėn. trimis lygiomis dalimis – be jokio pabrangimo! Neatidėliokite savo planų ir rūpinkitės savo šypsena šiandien. CLINIC | DPC klinikos įsikūrusios net 12 skirtingų Lietuvos miestų, kad kiekvienas galėtų rasti sau patogiausią ir artimiausią variantą. Daugiau informacijos galite rasti internetinėje svetainėje, o vizitui galite registruotis telefonu +370 632 00 005.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius