-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 08

„Brose Baskets“ vietoj „Žalgirio“ pasirinkęs jaunasis Lietuvos krepšinio talentas nei kiek nesigaili

Septyniolikos metų pradėti legionieriaus karjerą ryžtasi tikrai ne kiekvienas krepšininkas. O jei Kauno „Žalgirį“ iškeiti į Bambergo „Brose Baskets“, kreivų žvilgsnių sulauki dar daugiau. Bet marijampolietis Arnoldas Kulboka praėjusią vasarą žengė tokį žingsnį ir, teigia, visiškai dėl savo apsisprendimo nesigailintis.
Arnoldas Kulboka
Arnoldas Kulboka

Iš Marijampolės kilusiam 203 cm ūgio krašto puolėjui penktadienį Bamberge vyksiantis Eurolygos mačas tarp vietos „Brose Baskets“ ir „Žalgirio“ kels dvejopus jausmus. Praėjusį sezoną šalies čempionų dubleriams atstovavęs krepšininkas jau kuris laikas yra vienas „Brose Baskets“ jaunimo komandos lyderių ir prieš keletą dienų su šiuo klubu dalyvavo Eurolygos jaunimo turnyre Barselonoje.

Antrojoje pagal pajėgumą Vokietijos krepšinio lygoje rungtyniaujanti Bambergo klubo dublerių komanda Baunacho „Young Pikes“ tik pusfinalyje 52:64 nusileido Madrido „Real“ jaunimui, o Eurolygos jaunimo turnyre lietuvis vidutiniškai rinko 14,8 taško, atkovojo po 5 kamuolius ir atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Visgi dar ryškiau A.Kulbokos žvaigždė suspindėjo tritaškių konkurse. Pirmajame etape jis surinko 22 taškus ir pateko į finalą, o jame nugalėtojo trofėjų atnešė 23 taškai.

„Meluočiau sakydamas, kad ši pergalė buvo netikėta, – kalbėdamas su 24sek.lt prisipažino marijampolietis. – Tiek draugai, tiek aš pats tikėjau, kad galiu laimėti, kadangi praėjusią vasarą taip pat nugalėjau „Basketball Without Borders“ stovyklos tritaškių konkurse. Tiesiog reikėjo atsipalaiduoti, ramiai mesti į krepšį ir džiaugiuosi, kad pavyko.

VIDEO: Eurolygos jaunimo turnyro tritaškių konkursas

Praėjusi vasara A.Kulbokos karjeroje buvo įsimintiniausia ne tik dėl to, jog teko priimti vieną svarbiausių sprendimų gyvenime ir padėti parašą ant vokiečių pasiūlytos ilgalaikės penkerių metų sutarties. Su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktine puolėjas pasiekė kol kas svarbiausią savo pergalę – iškovojo Europos čempionato bronzos medalį.

– Palikti Lietuvą nesulaukus pilnametystės ir „Žalgirio“ marškinėlius iškeisti į „Brose Baskets“ aprangą ryžtasi tikrai ne kiekvienas. Kas lėmė tokį pasirinkimą ir kodėl pirmąja legionieriaus karjeros stotele tapo Bavarijos klubas?24sek.lt pradėjo pokalbį su A.Kulboka.

– Praėjo jau keli mėnesiai ir galiu pasakyti, kad dėl savo apsisprendimo visiškai nesigailiu. Bamberge jaučiuosi laimingas ir manau, kad šio klubo pasirinkimas buvo teisingas. Kodėl Bambergas?

Prieš atvykdamas žinojau, kad čia turėsiu visas sąlygas tobulėti. Bambergas jau keletą metų garsėja tuo, jog vysto labai gerai vertinamą jaunimo programą ir su jaunais krepšininkais labai daug dirba individualiai. Šios aplinkybės ir lėmė mano pasirinkimą.

Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka
FIBA Europe nuotr./Arnoldas Kulboka

– Nesinorėjo likti „Žalgiryje“ ir toliau augti šio klubo sistemoje?

– Likti labiau norėjau ne „Žalgiryje“, o Lietuvoje. Tikrai nėra lengva palikti visus draugus, su kuriais bendravai nuo mažumos, ir išvykti. Taip pat norėjosi Lietuvoje pabaigti 12 klasių. Visgi ateitis parodė, kad nerimauti ir liūdėti nebuvo ko. Akivaizdu, kad tai buvo teisingas sprendimas visomis prasmėmis.

– Kokie įspūdžiai po pirmojo pusmečio, praleisto Bamberge? Savo vaidmeniu ir tobulėjimu esate patenkintas?

– Viskas kol kas klostosi tikrai gerai. Savo vaidmeniu ekipoje taip pat džiaugiuosi, kadangi nors esu dar labai jaunas, bet gaunu pakankamai galimybių pasireikšti Vokietijos antroje lygoje, kur krepšinis tikrai yra labai aukšto lygio. Mano vaidmuo šioje komandoje yra pakilus nuo suolo taikliais metimais įnešti naujos energijos.

– Komandoje yra daugiau legionierių?

– Taip, devyniolikmečių jaunimo ekipoje taip pat rungtyniauja vienas švedas, o „Brose Baskets“ dublerių ekipoje taip pat žaidžia slovėnas ir amerikietis.

Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka
Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka

– Pastarąjį dešimtmetį Eurolygos vadovai liaupsina Vokietijos klubus dėl pavyzdingos organizacijos. Turite puikią progą tuo įsitikinti pažindamas tą virtuvę iš vidaus...

– Šios kalbos yra visiškai teisingos. Galiu tik patvirtinti, kad tai savotiška Vokietijos krepšinio vizitinė kortelė. Viskas, kas susiję su organizaciniais klausimais, šioje šalyje išsprendžiama itin greitai. Kiekvienas krepšininkas tai vertina ir džiaugiasi, kai gali galvoti tik apie savo darbą.

Viskas, kas susiję su organizaciniais klausimais, šioje šalyje išsprendžiama itin greitai.

– Su pagrindinės „Brose Baskets“ sudėties žaidėjais dažnai susitinkate?

– Su pagrindine komanda teko treniruotis keletą kartų, taip pat gana dažnai visi kartu susitinkame treniruoklių salėje.

– Kokį įspūdį palieka pastaruoju metu labai daug liaupsių sulaukiantis „Brose Basket“ vyriausiasis treneris italas Andrea Trinchieri?

– Su šiuo specialistu tenka pabendrauti gana dažnai. Šį sezoną italas jau keletą kartų vedė treniruotes ir dublerių komandai. A.Trinchieri – gana reiklus, griežtas, aukščiausio lygio specialistas. Manau, šiuo metu jis yra vienas geriausių trenerių visoje Eurolygoje. Jo vadovaujama komanda šiemet rodo tikrai labai gerus rezultatus.

Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka
Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka

– Penktadienio vakarą į Bambergą atvyksta žalgiriečiai. Kurią komandą šiame mače palaikysite?

– Jei nesidubliuos treniruočių laikas, būtinai vyksiu į areną ir stebėsiu šias rungtynes. Kurią komandą palaikysiu? Atsakysiu taip – išliksiu neutralus ir sirgsiu už gražų krepšinį, nes abi komandos yra labai mėgstamos (šypsosi).

Kurią komandą palaikysiu? Atsakysiu taip – išliksiu neutralus ir sirgsiu už gražų krepšinį, nes abi komandos yra labai mėgstamos

– Kokie būtų „Brose Baskets“ koziriai mače su „Žalgiriu“?

– Sunku pasakyti, bet manau, kad vokiečiai turėtų pasinaudoti ilgu atsarginių suoleliu bei tai, kad žais namuose. Savo arenoje, aistringai palaikomi sirgalių, „Brose Baskets“ krepšininkai žaidžia tikrai labai pakiliai ir šį sezoną pralaimėjo tik Maskvos CSKA ekipai.

– Kokius įspūdžius parsivežėte iš visai neseniai Barselonoje vykusio Eurolygos jaunimo turnyro?

– Įspūdžiai tikrai geri, tik gaila, jog pirmosiose grupės rungtynėse po pratęsimo pralaimėjome „Barcelona“ klubui. Tai lėmė, kad jau pusfinalyje turėjome žaisti su „Real“, kuris vėliau ir laimėjo šį turnyrą. Visgi apibendrinus, sakyčiau, kad pasirodėme tikrai neblogai ir dar kartą parodėme, kad Vokietijos klubinis krepšinis sparčiai kyla ir stipriausios komandos jau gali lygiai kovoti net su Europos krepšinio grandais.

Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka
Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Kulboka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius