Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuoskaudos po finalo – Madrido „Real“ treneris liko priblokštas teisėjavimo

Chusas Mateo po Atėnų „Panathinaikos“ klubui pralaimėtų Eurolygos finalo rungtynių išreiškė mintis apie tai, kaip titulas išsprūdo iš jo treniruojamo Madrido „Real“ rankų.
Chusas Mateo
Chusas Mateo / Vida Press nuotr.

Nuo triumfo džiaugsmo Kaune iki nusivylimo Berlyne.

Madrido „Real“ krepšininkai pernai nebuvo favoritai, bet laimėjo Eurolygos čempionų titulą per finalo ketverto varžybas Lietuvoje, o šiemet, atvykę kaip reguliariojo čempionato nugalėtojai bei ryškūs favoritai, – suklupo paskutiniame lemiamame mače.

Po Eurolygos finalo Ispanijos komandos treneriui Chusui Mateo teko sveikinti Atėnų „Panathinaikos“ komandą, kuri sekmadienį Berlyne perlaužė rungtynes ir 95:80 įveikė „Real“.

„Pirmojoje dalyje mes supratome, ką reikia daryti prieš jų gynybą, bet jie turi labai gerus žaidėjus, jie pagerino žaidimą po pertraukos, pradėję mus spausti savo gynyba, o mes praradome energiją, pernelyg daug metėme iš toli, – sakė Ch.Mateo. – Dabar liko du variantai: verkti, ką ir darysime šiąnakt, arba pakilti ir tęsti kovas likusią sezono dalį.“

VIDEO: Marius Grigonis – apie saldų triumfą Eurolygos finale

„Real“ treneris išsakė priekaištų teisėjams, po kurių sprendimų greitai pražangas susirinko Madrido ekipos pagrindinis centras Walteris Tavarezas.

„Aš esu šiek tiek priblokštas šios dienos teisėjavimo – mūsų dideliems vaikinams buvo greitai prišvilpta pražangų, taip nebūdavo per visus metus Eurolygoje, – pabrėžė Ch.Mateo. – Šįkart du vidurio puolėjus turėjome su pražangomis, tai nebuvo geriausia diena.“

VIDEO: Pasižvalgykite po Eurolygos fanų zoną Berlyne: joje lankosi ir krepšininkai

„Panathinaikos“ perlaužė mačo eigą trečiajame kėlinyje, tad Ch.Mateo buvo paklaustas apie tai. „Mes bandėme eiti lengviausiu keliu, atakuodami iš perimetro, vietoj to, kad pirmiausia dirbtume, statytume užtvaras, išnaudotume pranašumus kaip rungtynių pradžioje, – taip praradome intensyvumą. Tada gynyba zona trumpam davė efektą, bet Sloukas pataikė du nuostabius tritaškius. Šįkart mums nepasisekė, tad turime pasveikinti čempionus“, – sakė „Real“ treneris.

Jis teigė esąs pavargęs, kaip pavargę yra ir krepšininkai, per sezoną sužaidę pernelyg didelį skaičių rungtynių, bet poilsio nebus – trečiadienį „Real“ pradės Ispanijos lygos pusfinalio seriją su „Barcelona“.

Paklaustas, ką darys pats iškart po skaudaus pralaimėjimo, treneris sakė: „Šįvakar išgersiu alaus su savo žmona ir vaikais, kurie atvyko – jie visada yra šalia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito