Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Puikiai žaidęs T.Sedekerskis – atkrintamosiose: „Baskonia“ laimėjo lemiamą mūšį

Vitorijos „Baskonia“ išplėšė pergalę lemiamose Eurolygos įkrintamųjų varžybų rungtynėse ir pačiupo paskutinį bilietą į atkrintamąsias. Tado Sedekerskio atstovaujami baskai namuose 89:77 (21:22, 20:19, 21:16, 17:20) nugalėjo Bolonijos „Virtus“ ir ketvirtfinalyje mes iššūkį Eurolygos lyderiams.

T.Sedekerskio komandos triumfas reiškia, kad Eurolygos atkrintamosiose turėsime net šešis lietuvius krepšininkus: Marių Grigonį („Panathinaikos“), Donatą Motiejūną („Monaco“), Roką Jokubaitį, Kasparą Jakučionį (abu „Barcelona“), Igną Brazdeikį („Olympiakos“) ir T.Sedekerskį.

Be to, ketvirtfinalyje žais ir Šarūno Jasikevičiaus bei Tomo Masiulio treniruojama Stambulo „Fenerbahče“.

Pergalingose įkrintamųjų rungtynėse T.Sedekerskis savo ekipai per 36 minutes pelnė 16 taškų (3/4 dvit., 3/4 trit., 1/1 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, sykį suklydo, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 26 naudingumo balus.

Jis debiutuos Eurolygos atkrintamosiose – Tadas buvo baskų komandoje ir tada, kai ši buvo patekusi į ketvirtfinalį, bet tuomet ant parketo neišbėgo nė sekundei.

„Baskonia“ kapitonas iš Nidos siautulingai pradėjo rungtynes, kai pelnė pirmuosius 9 komandos taškus, o per kiek daugiau nei 5 minutes buvo įmetęs jau 11 taškų.

Lietuviui atsvara kitoje aikštės pusėje tapo pirmuosius 10 savo ekipos taškų įmetęs Marco Belinelli, o „Virtus“ po pirmojo kėlinio minimaliai pirmavo – 22:21.

Antrajame kėlinyje prabilo tris tritaškius iki ilgosios pertraukos pataikęs rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas Markusas Howardas, bet baskai atitrūkti nuo varžovų nesugebėjo – įpusėjus mačui švieslentėje degė lygybė 41:41.

Susikurti pranašumą Duško Ivanovičiaus auklėtiniams pavyko pačioje trečio kėlinio pradžioje. M.Howardas smeigė dar du tritaškius, sėkmingai atakas užbaiginėjo ir Codi Milleris-McIntyre'as, o 12:0 spurtavę baskai stryktelėjo į priekį 53:43.

Visgi tai nebuvo pabaiga. Užsiliepsnojęs M.Howardas ėmė pataikyti net ir iš 8-9 metrų, o jo vedama „Baskonia“ per kėlinį praktiškai sužlugdė „Virtus“ viltis po dviejų dešimtmečių sugrįžti į Eurolygos atkrintamąsias – Vitorijos krepšininkai nutolo 63:47. Po trijų ketvirčių baskai pirmavo 72:57.

Ketvirtajame kėlinyje stebuklų „Virtus“ neiškrėtė ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą, užbaigdami sezoną, kurio metu ilgą laiką italai buvo pirmajame turnyrinės lentelės trejete. Luca Banchi auklėtiniai iš paskutinių 9 rungtynių laimėjo tik vienerias – įkrintamųjų mačą išvykoje prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

VIDEO: Šventė Vitorijoje: Tado Sedekerskio komandos emocijos patekus į atkrintamąsias

Pirmą kartą nuo 2019 metų į Eurolygos atkrintamąsias prasibrovę baskai jose mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Madrido „Real“ klubui. Serija iki trijų pergalių ateinantį trečiadienį startuos Ispanijos sostinėje.

Baskų gretose M.Howardas išmetė net 19 tritaškių (pataikė 8) ir buvo netoli visų laikų Eurolygos rekordo. Aleksejus Švedas per vienerias rungtynes buvo išmetęs net 21 tolimą metimą.

„Baskonia“: Markusas Howardas 28 (1/7 dvit., 8/19 trit.), Matthew Costelo 19, Tadas Sedekerskis 16 (7 atk. kam., 26 naud. bal.), Nikos Rogkavopoulos 9 (7 atk. kam.).

„Virtus“: Tornikė Šengelija 16 (7 atk. kam.), Danielis Hackettas 13, Iffe Lundbergas, Marco Belinelli (5 kld.) ir Isaia Cordinier po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius