Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svajonę išpildęs Marius Grigonis nemiegos: „Reikia sunaikinti sveikatą“

Marius Grigonis įrašė savo pavardę į išskirtinį lietuvių Eurolygos čempionų sąrašą. Atėnų „Panathinaikos“ išstūmė iš sosto Madrido „Real“ ir pirmą kartą nuo 2011 metų tapo Europos karaliais. „Reikia eiti atšvęsti, nemiegoti, sunaikinti savo sveikatą visiškai“, – triumfuodamas sakė M.Grigonis.

Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Robertas Javtokas, Martynas Gecevičius, Jonas Mačiulis.

Dabar – ir Marius Grigonis.

Nors finale ryškaus vaidmens neatliko ir per 6 minutes taškų nepelnė, M.Grigonis mėgavosi kiekviena akimirka, išpildęs vieną didžiausių karjeros svajonių ir tapęs Eurolygos nugalėtoju.

„Eurolygos čempionas, kas būtų galėjęs pagalvoti? Jau galvojau niekada neateis tokie titulai. Labai jautru, labai smagu būti palaimintu, vienu iš nedaugelio, laimėjusiu Eurolygą“, – sakė M.Grigonis.

Lietuvis po triumfo finale kalbėjo apie užtildytus kritikus, žmones, su kuriais norėjo džiaugtis pirmiausia, ir kitą savo svajonę.

– Ar žinai, kelintas esi lietuvis laimėjęs Eurolygos titulą užsienio klube?

– Nežinau, nelabai ir svarbu iš tikrųjų.

– Kokios mintys sukasi galvoje?

– Sukasi, kad reikia šampano, greičiau čia pakalbėti ir eiti švęsti.

– Sirenai dar nenuskambėjus ieškojai tribūnose kažko. Kas buvo tie žmonės, su kuriais norėjai pasidžiaugti pirmiausiai?

– Mano šeima, du vaikai, žmona ir tėtis. Mama negalėjo atvažiuoti, nes su bilietais, kaip visada, Eurolyga suorganizavo puikiai (šypsosi). Viskas labai smagu, myliu savo šeimą ir smagu, kad jie pamatė, kaip laimiu.

– Kiek jautri buvo ta akimirka, kai aikštės viduryje apsikabinai su žmona?

– Gali sapnuoti, gali svajoti apie tokias akimirkas. Labai smagu. Ačiū Dievui, kad tokią šeimą turiu, kuri palaiko ir visada būna su manimi – ir sunkiais, ir gerais momentais. Tikrai daug praėjome. Ačiū visiems komandos draugams, tam pačiam treneriui, kuris nežinau ką daro, bet kuria stebuklus. Įspūdinga. Visi nurašė mus, ir jūsų kolegos, perduokit linkėjimus. Rytis (Vyšniauskas) darė labai geras prognozes, tai gali jau baigti savo darbus, nes labai prašovė. Smagu, kad užtikrintai laimėjome. Galima sakyti, nuo antro kėlinio kažkelintos minutės dominavome.

– Pirmoje pusėje „Real“ pelnė 54 taškus, bet antroje prametė 9 tritaškius iš eilės. Ar pirmoje pusėje buvo nerimo, kai varžovai pataikė viską?

– Kaip tik buvo ramu, nes žinojom, kad taip visą laiką nepataikys. Tą ir akcentavome. Aš daug neprisidėjau, bet komandos draugai patraukė kaip reikia ir ačiū jiems, kad išpildė mano svajonę.

– Ar ilgai užsitęsė rungtynės išgyvenant dėl kiekvieno momento?

– Kai nežaidi, yra sunkiau. Kai žaidi, viską padedi į šalį.

– Kiek reikėjo pereiti pačiam, kad atsidurtum dabar čia, kur esi?

– Daug. Jeigu visą karjerą, tai visko buvo daug. Bet turbūt kiekvienas žaidėjas tą galėtų pasakyti, kad kažkas juo abejojo. Vieni vieną sakė, kiti kitą, netikėjo niekas. Ir šios komandos valdžioje daug kas netikėjo. Labai smagu, buvo super kelionė, turim super komandą. Visi su kontraktais, tai bandysime eiti toliau ir pakartoti. Reikia eiti atšvęsti, nemiegoti, sunaikinti savo sveikatą visiškai. O tada žaisti Graikijos lygoje.

„Scanpix“ nuotr./PAO triumfas
„Scanpix“ nuotr./PAO triumfas

– Kosto Slouko perėjimas į „Panathinaikos“ iš „Olympiakos“ sudrebino Europą. Kuo ypatinga jo istorija ir titulas jau pirmame sezone?

– Jis turi įspūdingą, kaip Šaras sakydavo, žudiko instinktą. Pataikė sudėtingus metimus, nors ir buvo daug rungtynių, kur nėjo, buvo traumuotas daug laiko šį sezoną. Žmogus prisižiūri save. Daug nekalba, bet aikštėje, kai reikia, padaro savo.

– Kuo ypatingas Erginas Atamanas?

– Neklausk šito, nes nežinau. Jis daro stebuklus ne mano galvai, aš per durnas, kad suprasčiau. Jis eina ir laimi titulus.

– Sakai, kad šiandien laukia savęs susinaikinimas. Kokia tai bus šventė?

– Eisime, baliavosime. Reikia džiaugtis, reikia atsiminti šitą momentą, nes nežinai, kada dar ateis. Atsimenu, kai buvau Manresoje, Roger Grimau sakė, kad reikia kiekvieną pergalę švęsti. Titulo tada nelaimėjome, tad jį dabar reikia dar labiau švęsti.

Reikia džiaugtis, reikia atsiminti šitą momentą, nes nežinai, kada dar ateis.

– Po rungtynių apsijuosėte Lietuvos vėliava. Ar tai buvo žinia apie Lietuvą Europai?

– Smagu, nes mūsų tiek nedaug yra. Smagu laimėti. Aš visada didžiavausi, kad esu lietuvis. Smagu šnekėti lietuviškai. Lietuva visada bus mano dalis, nes aš ten gimęs. Kitaip ir negali būti.

– Daug kas jus nurašė, tarp jų ir daugelis žalgiriečių, tik Tomas Dimša spėjo jūsų triumfą.

– Taip, aš jam iš karto parašiau, kad būsi vienintelis, kuris atspėjo. Kiti heiteriai yra – nuo žaidėjų iki žiniasklaidos visi mus heitino. Mes turim labai gerą komandą. Svarbiausias rungtynes šiemet beveik visą laiką laimėjome. Aišku, taurę pralaimėjome Graikijoje, bet kai ateidavo, kad viskas aplink dega, tai laimėdavome. Sezono pabaigoje Eurolygoje irgi laimėjome daug rungtynių iš eilės, atėjome su gera forma. Ačiū treneriams, asistentams, fizinio pasiruošimo treneriui, kuris padarė įspūdingą darbą. Kai laimi, viskas gerai.

„Scanpix“ nuotr./PAO triumfas
„Scanpix“ nuotr./PAO triumfas

– Ar papildomai saldu dėl to, kad nugalėtoje ekipą, kuriai nuo sezono pradžios visi kabino laurus?

– Pirma komanda negali laimėti. Jau daug metų įrodyta ir šitas prakeiksmas turbūt egzistuoja. Mes turbūt dėl to ir likom antri.

– Vieną svajonę išpildei, kokia kita?

– Didžiausia svajonė laimėti kažką su rinktine. Tą padaryti dar sudėtingiau, nes trumpas laikas. Bet imu šiandien ir šitą svajonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus