-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 26

Turkų priešas: „Žalgirio“ prancūzui – smerkianti „Fenerbahče“ sirgalių skanduotė

Geriau neskriausk Stambulo „Fenerbahče“ žaidėjų, antraip būsi iškeiktas tūkstantinės turkų sirgalių minios. Tuo įsitikino Kauno „Žalgirio“ prancūzas Leo Westermannas, netyčia tapęs didžiausiu geltonos sirgalių armijos priešu.
Leo Westermannas
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiojo kėlinio viduryje Leo Westermannas pražanga sustabdė „Fenerbahče“ puolimo lyderį Bogdaną Bogdanočių.

Prancūzas labai nenorėjo susitaikyti su jam skirta pražanga ir demonstratyviai negalėdamas patikėti arbitro sprendimu ėjo į šalį. Jį sulaukė už šortų pačiupęs vienas komandos draugų, kad Leo išvengtų techninės pražangos.

Tuo tarpu B.Bogdanovičius liko gulėti ant žemės. Serbas buvo susiėmęs už čiurnos ir ilgą laiką negalėjo pakilti nuo parketo.

To užteko, kad keli tūkstančiai „Fenerbahče“ sirgalių nušvilptų L.Westermanną ir net atsistoję skanduotų: „F**k you, F**k you, F**k you, Westermann“.

L.Westermannas susinervinęs sėdo ant suolo. Skanduotė nuvilnijo per „Fenerbahče Ulker Sports“ areną dar sykį. Buvo taip griausminga, kad nejauku pasidarė už patį krepšininką.

„Mūsų sirgaliai taip elgiasi visą laiką. Jeigu kažkas traumuoja svarbų „Fenerbahče“ žaidėją, jie jį iškeikia“, – paaiškino šalia sėdėjęs kolega iš Turkijos.

Nors vaizdo pakartojimas, anot kolegų, parodė, kad L.Westermannas prie traumos neprisidėjo. Savo kaltės nematė ir pats Leo.

„Man pasirodė, kad jis tiesiog ėjo į mane, aš pasitraukiau ir pražangos nebuvo. Bet yra kaip yra“, – 24sek teigė L.Westermannas.

B.Bogdanovičius pasibaigus trečiajam kėliniui paliko aikštę smarkiai šlubuodamas su įtvaru ir išeidamas su dviejų gydytojų pagalba. „Fenerbahče“ sirgaliai lyderį palydėjo džiaugsminga skanduote. Žiūrovai stojosi iš savo vietų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tuo tarpu socialiniuose tinkluose „Fenerbahče“ gerbėjai linčiavo L.Westermanną.

Bet prancūzas supranta tokią turkų reakciją.

„Aš suprantu, kad jie norėjo apginti savo žaidėją. Normalu, kad „Fenerbahče“ taip serga už savus. Nematau tame problemos“, – tikino L.Westermannas.

Kalbėdamas apie rungtynes, įžaidėjas pakartojo Š.Jasikevičiaus žodžius: „Prastai pradėjome rungtynes. Puolime viskas buvo gerai, bet per daug turkams palikome puolime laisvės. Pirmajame kėlinyje praleisti 28 taškus yra per daug. Buvome per silpni fiziškai. Turėjome būti kietesni. Kita vertus, nežaidėme nei gerai, nei blogai“.

VIDEO: Š.Jasikevicius: „Čia reikia išeiti į aikštę „luptis“, o mes išėjom pažaisti“
VIDEO: Paulius Jankūnas: „Neišpildom taktikos, kurios treneriai prašo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius