-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ vakaro žvaigždė – apie stebuklingą gėrimą ir šokiui iškviestą bičiulį

Iki šiol tik kelias petardas Kaune susprogdinęs Edmondas Sumneris ketvirtadienio vakarą į „Žalgirio“ areną atkeliavo su didžiule fejerverkų dėže. Ją iššaudęs amerikietis sužaidė geriausią karjeros susitikimą Europoje ir nukalė gyvybiškai svarbią komandos pergalę vaikantis Eurolygos įkrintamąsias varžybas.

E.Sumneris kaip įprasta pastaruoju metu kilo nuo suolo ir jau per kelias minutes susirinko dvi pražangas bei turėjo sliūkinti prisėsti, nors surengė keletą solidžių prasiveržimų.

Tačiau antras amerikiečio išėjimas ant parketo pakėlė visus „Žalgirio“ arenoje.

Per vos trijų su puse minučių atkarpą Lietuvos čempionų vijurkas aikštėje darė viską – pelnė taškus, provokavo pražangas, dalino perdavimus ir atkovojo kamuolius, o siautulinga jo atkarpa virto 11 naudingumo balų ir iki 8 taškų ūgtelėjusiu „Žalgirio“ pranašumu.

Darsyk nuo suolo jis kilo ketvirtajame kėlinyje, o jame tęsė neįtikėtiną pasirodymą. Per lemiamą ketvirtį E.Sumneris pelnė dar 8 taškus, atliko 2 perdavimus ir surinko 13 naudingumo balų, o vienu metu prie jo pavardės statistikos protokole degė kosminiai skaičiai: 28 naudingumo balai per 12 minučių.

Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris
Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr./Edmondas Sumneris

Sprogti „Žalgirio“ areną jis privertė epizodu rungtynių pabaigoje, kai išsikvietė šokiui varžovų komandos centrą Alexą Poythressą ir įspūdingai susikūręs erdvės klaidinančiais epizodais smeigė per jį tritaškį.

Nuostabos negalėję paslėpti sirgaliai po šio epizodo griebėsi už galvos, o E.Sumneriui teliko plačiai šypsotis.

Įspūdingą mačą sužaidęs amerikietis užbaigė jį su krūva karjeros rekordų – 17 taškų (4/4 dvit., 2/2 trit., 3/4 baud.), 5 rezultatyviais perdavimais, 6 išprovokuotomis pražangomis per viso labo 15 minučių, o tai nuvedė „Žalgirį“ link tvirtos pergalės 87:73 prieš Milano „Olimpia“.

„Tiesą sakant, išgėriau gėrimo, kurį mėgdavau gerti žaisdamas NBA, – paklaustas, ką valgė ar gėrė prieš karjeros pasirodymą Europoje, šypsojosi E.Sumneris. – Čia jo prekyboje nėra, tad turėjau palaukti, kol jį atsiųs čia. Bet šiandien jo išgėriau ir galbūt tai prisidėjo prie mano pasirodymo.“

„Žalgirio“ herojus po siautulingo vakarėlio, kuris baigėsi 15 tūkst. sirgalių išlydint jį plojimais atsistojus, kalbėjo apie savo žaidimo pokyčius, „Žalgirio“ sirgalius ir fantastišką epizodą prieš buvusį komandos draugą.

– Ką pakeitėte po ilgosios pertraukos, kai perėmėte rungtynių kontrolę?

– Padidinome energijos lygį, geriau juos stabdėme, geriau saugojome kamuolį. Manau, kad mus pakylėjo mūsų energija.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

– Pirmoje pusėje padarėte keletą psichologinių klaidų gynyboje. Kaip tai išsprendėte vėlesniu rungtynių metu?

– Nebedavėme jiems nieko lengvo. Klaidų neišvengsi, tai krepšinis. Tačiau mūsų energija kompensavo kai kurias klaidas. Antroje rungtynių pusėje jų padarėme mažiau.

– Pirmą kartą pasirodėte pirmajame kėlinyje ir užsidirbote keletą pražangų, bet kiti jūsų išėjimai į aikštę buvo įspūdingi. Ką galite pasakyti apie savo pasirodymą, kuris jums geriausias Eurolygoje?

– Tiesiog toliau tikiu procesu. Prieš tai nebuvau žaidęs Europos krepšinio, man viskas kitaip. Bet per pastarąsias kelias savaites galite matyti, kad jaučiuosi patogiau, geriau skaitau žaidimą, sugebu geriau realizuoti savo talentą. Be to, treneris mane įstato į puikias pozicijas.

– Vos atvykęs čia išnaudodavote savo staigumą greitose atakose, bet dabar patogiau jaučiatės ir pozicinėse atakose. Kaip treneriui pavyko atskleisti jūsų talentą ir lėtesniame žaidime?

– Treneris protingas, jis supranta žaidimą ir pažįsta savo žaidėjus. Jis išsiaiškino, kas man tinka, įstatė į tinkamas pozicijas. Man paruošiami deriniai, tad nebeturiu visko versti greitose atakose, gaunu galimybių ir poziciniame puolime. Be to, priimu geresnius sprendimus.

– Dažniausiai žaidžiate 3-4 minučių atkarpas. Ar tai padeda geriau išnaudoti savo energiją žengus į aikštę?

– Taip. Kaip sakė treneris, esu energijos žmogus ir galiu būti tarsi kibirkštis nuo suolo. Man nėra skirtumo, pradedu rungtynes starto penkete ar ne, mano ego ne toks. Man rūpi tik kuo daugiau prisidėti prie komandos pasirodymų. Per tas trumpas atkarpas galiu atiduoti viską.

– Jūsų dažnai prašo lyginti žaidimo skirtumus Europoje ir Amerikoje, o kaip dėl sirgalių, kiek energijos jie suteikia jums ir visai komandai?

– Man jie labai patinka, semiuosi iš jų energiją, mane tai užveda. Myliu krepšinį, šypsausi žaisdamas, tad matyti, kaip mėgaujasi sirgaliai, yra nuostabu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Atlikote Jameso Hardeno vertą crossoverį ir stepbacką bei pataikėte įspūdingą metimą per Alexą Poythressą. Kaip įvertintumėte šį savo epizodą?

– Smagu, nes pažįstu Alexą, žaidėme kartu „Pacers“ (šypsosi). Žinau, kad jis sugeba gintis, tad tai buvo puikus epizodas.

– Trys iš eilės pergalės „Žalgirio“ arenoje. Ar dabar „Žalgiris“ gali perkelti tai į išvyką kitą savaitę Monake?

– Žinoma. Turime tęsti tai, ką darome, ir nepasitenkinti tuo, ką turime. Suprantama, vien to, kad laimėjome tris kartus, neužteks pergalei. Turime kautis, pasiruošti gerą planą, jį įgyvendinti nebus lengva. Bet mūsų tikslas yra laimėti.

– Turite tik kelių procentų tikimybę patekti į įkrintamąsias. Ar tai keičia jūsų požiūrį prieš kiekvienas rungtynes, kai jūsų nugaros yra priremtos prie sienos?

– Ne, mes į kiekvienas rungtynes žiūrime rimtai. Kiekvienos rungtynės reiškia tiek pat, tad tiesiog bandome laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius