Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Favoritas treniruoti Barselonos klubą – Rusijoje per karą pinigus semiantis treneris

„Barcelona“ krepšinio klubas baigė nuviliantį sezoną, o trenerio Roger Grimau likimas yra pakibęs ant plauko. Minimi keli kandidatai, tarp jų ir Rusijoje karo metu likęs dirbti treneris.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / „Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ liko be titulų šį sezoną, tad Roger Grimau dienos prie komandos vairo atrodo suskaičiuotos.

Po nesėkmingo sezono ir „Barcalona“ klubo sporto direktorius Juanas Carlosas Navarro prabilo apie laukiančius pokyčius.

Žiniasklaidoje minimos kelios galimų trenerių pavardės.

Nepaisant Rusijos vykdomo karo Ukrainoje likęs dirbti agresorės šalyje Xavi Pascualis laikomas favoritu stoti į vairininko poziciją.

51 metų katalonas yra treniravęs Barselonos komandą 2008-2016 metais, o nuo 2020 metų iki šiol vadovauja Sankt Peterburgo „Zenit“.

Įprastai gerai informuotas apie Barselonos klubo reikalus „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguet rašo, kad X.Pascualio šansai didžiausi, o vienintelė kliūtis yra pinigai. Esą Rusijoje jis uždirba daugiausiai iš visų Europos krepšinio trenerių, o Barselonos klubas pastaruoju metu nėra geriausioje finansinėje padėtyje bei turės sumokėti kompensaciją R.Grimau.

Tarp pretendentų minimi dar keli specialistai: italas Sergio Scariolo, slovėnas Jaka Lakovičius ir graikas Dimitris Itoudis.

Pažymima, kad dalis dabartinių Barselonos krepšininkų gerai pažįstami su S.Scariolo, kuris treniruoja Ispanijos rinktinę ir neseniai pratęsė sutartį su Ispanijos krepšinio federacija, o klubiniame krepšinyje yra be darbo po atsisveikinimo su Bolonijos „Virtus“.

Scanpix/Michele Nucci/IPA/SIPA nuotr./Sergio Scariolo
Scanpix/Michele Nucci/IPA/SIPA nuotr./Sergio Scariolo

Buvęs „Barcelona“ krepšininkas J.Lakovičius pastaruoju metu treniravo „Gran Canaria“ ekipą, o jo išpirkos suma gali siekti 300 tūkst. eurų.

D.Itoudis pastaruoju metu treniravo Stambulo „Fenerbahče“, bet praėjusio sezono pradžioje graiką pakeitė Šarūnas Jasikevičius – buvęs „Barcelona“ treneris ženkliai pagerino Turkijos klubo žaidimą ir rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus