Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05

Nusivylęs Paulius Jankūnas apeliavo į žalgiriečių kovingumą

Po rungtynių užsukus į dar šviežiu prakaitu alsuojančią „Žalgirio“ rūbinę, keista buvo nieko nematyti šalia Pauliaus Jankūno spintelės. Ten paprastai sėdėdavo Mantas Kalnietis, nuolat sulaukdavęs daugiausiai žiniasklaidos dėmesio. Manto trūko ne tik rūbinėje, bet ir aikštėje. Žalgiriečiai nepasipriešino Maskvos CSKA.
Paulius Jankūnas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA 59:94 | „Žalgirio“ arena

Kai Milošas Teodosičius po eilinio puolime atkovoto kamuolio paleido eilinį taiklų tritaškį į „Žalgirio“ krepšį, Šarūnas Jasikevičius žaibiškai prašė minutės pertraukėlės ir piktas sušaukė žaidėjus į susibūrimą – 16:34. Staiga nuo suolo pašoko Paulius Jankūnas, sutikęs grįžtančius žalgiriečius ir aktyviai ragindamas nepasiduoti.

Lietuvos čempionai šiek tiek pasispardė, bet CSKA greitai perprato „Žalgirio“ smūgių kryptį. Kirčiai buvo tokie stiprūs, kad kauniečiai nebegalėjo atsikelti.

Tačiau žalgiriečių kovingumo trūkumas buvo akivaizdus. Ketvirtajame kėlinyje atrodė, kad „Žalgiris“ tiesiog laukia rungtynių pabaigos. Tokia žaidimo vegetacija pykdė aistruolius, kurie vis dažniau nušvilpdavo savo herojus.

„Antrajame kėlinyje skirtumas buvo sumažėjęs iki tokio, kur tikrai galima žaisti ir kautis. Dar buvo trys kėliniai... Bet yra kaip yra, tačiau visi matėme, kaip buvo“, – po rungtynių kalbėjo Paulius Jankūnas, vienintelis surinkęs dviženklį taškų (16) ir naudingumo balų (16) skaičių.

„Nežinau, nesikaunama. Visi galbūt per daug žiūri į švieslentę ir nuleidžia rankas. Kaip tik reikia žaisti, kautis“, – į komandos draugų kovingumą apeliavo kapitonas.

Jis nesupranta, kas „Žalgiriui“ jau ne pirmą kartą nutiko rungtynių pradžioje: „Ruošėmės gerai, treniruotės irgi buvo geros. Bet klaidos, jų puolime atkovoti kamuoliai ir CSKA gynyba prieš mūsų gynėjus išmušė iš vėžių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius