Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05

Šarūnas Jasikevičius prisiėmė kaltę

Nuo pirmų dienų Šarūnas Jasikevičius kala žalgiriečiams į galvas, kad būtina branginti kamuolį, nedalinti dovanėlių ir neleisti priešininkams pelnyti lengvų taškų. Bet kai auklėtiniai jau pirmojo kėlinio viduryje laužė visas Šaro taisykles, „Žalgirio“ treneris neišlaikė ir net pašokdamas mostelėjęs ranka paleido keiksmų tiradą. „Kažkur nepakankamai dirbama iš mano pusės“, – prisipažino Š.Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA 59:94 | „Žalgirio“ arena

Kai Milošas Teodosičius paskutinėmis ketvirčio sekundėmis netrukdomas elegantiškai įleido kamuolį į šeimininkų krepšį, Š.Jasikevičius tik susigriebė už galvos.

Dovydas prieš Galijotą krito jau mūšio pradžioje. CSKA „Žalgirio“ tvirtovę užėmė dar pirmajame kėlinyje, kai pabėgo į priekį 26:11.

Žaidime buvo daug neapgalvotų sprendimų, kurie virto klaidomis puolime ir gynyboje, lengvais taškais į „Žalgirio“ krepšį, iššvaistytomis progomis. Kartais atrodė, kad matydamas beviltišką situaciją aikštėje, Šaras tuoj pats įbėgs į aikštę.

Dar likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos Šarūnas Jasikevičius nuleidęs galvą net nebežiūrėjo, kaip CSKA laužo „Žalgirio“ arenos lanką ar pelno du lengvus taškus greitoje atakoje. Treneris laukė, kada ištiksės tos kankinančios sekundės.

„Labai gaila, kad nepavyko sukurti intrigos. Norėčiau padėkoti mūsų sirgaliams, kurie užpildė areną labai noriai. Smagu buvo prie jų žaisti, bet jei visur atsiliekame, tai ir sirgaliams sirgti sunkiau.

Kiek dirbau, per mėnesį dar nesuradau kelių į komandos mentaliteto pakeitimą.

Sunku kažką kalbėti. Mažiau kovėmės negu planavome kautis. Prieš tokias komandas, kaip jau parodėme su „Olympiakos“, galima kažką atlikti. Bet, nežinau... Kiek dirbau, per mėnesį dar nesuradau kelių į komandos mentaliteto pakeitimą. Visų pirma, krepšinis turi būti didžiulė kova, agresija, didžiulis fizinis darbas. Iki šiol, reikia pripažinti, nedadirbu kažkur.

Stengsimės dirbti toliau, kad komanda eitų į priekį. Netgi prieš šitas komandas, absoliutų Europos elitą, galime žaisti žymiai geriau“, – po rungtynių atsakomybę už pralaimėjimą prisiėmė Š.Jasikevičius.

Žalgiriečiai aikštėje atrodo sutrikę. Dėl ryžtingumo trūkumo daug šeimininkų išpuolių baigėsi dvejonėmis, užtęstomis atakomis, sudėtingais metimais, klaidomis patekus į aklavietę.

Š.Jasikevičius nesupranta, kodėl.

„Nežinau, negaliu pasakyti, kodėl dvejoja. Iš taktinės pusės, tikrai žinojome, kad su kai kuriais žaidėjais bus gynyba per apačią pikenrolo metu. Bet pradėjome dvejoti, nepasitikėti savimi. Iš mano pusės dar nebuvo įdiegta, kad žaidėjai mestų drąsiau. Jau kai pradedi dvejoti, tai pradedi dvejoti. Po to jau sunku. Kažkur nedadirbama iš mano pusės“, – atsakomybę prisiėmė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius