Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 20

Šarūno Jasikevičiaus galimybės treniruoti „Panathinaikos“: konkurentai, privalumai ir trūkumai

Šarūnas Jasikevičius – vienas realiausių pretendentų tapti garsaus Atėnų „Panathinaikos“ klubo treneriu. Tiesa, Gintarui Krapikui Kauno „Žalgiryje“ asistavęs specialistas turi mažiausiai tris rimtus konkurentus. Pateikiame Graikijos žurnalisto Antonio Stroggylakio įžvalgas apie Šaro galimybes stoti prie vieno tituluočiausių Europos klubų vairo.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius

Privalumai

Laikas ir kantrybė. Jei Š.Jasikevičius taps „Panathinaikos“ treneriu, jis turės užtektinai laiko adaptuotis prie vyriausiojo trenerio duonos. Jis dirbs tokioje aplinkoje, kur yra mylimas ar net garbinamas.

„Panathinaikos“ žingsnis pasamdyti Š.Jasikevičių reikš, kad komandai iškart nebus keliami didžiausi reikalavimai. Po kiek laiko situacija keisis, bet iš pradžių jis bus treneris, į kurio nesėkmes bus žiūrima pro pirštus, o kiekvienas svaresnis laimėjimas bus liaupsinamas.

Trūkumai

Patirties stoka. Šaras, be abejo, kaip žaidėjas buvo tikras krepšinio genijus, tačiau trenerio duona yra visai kitokia. Jis bus naujokas, turės nešti dar didesnę atsakomybę ir priims galutinius sprendimus. Be to, klausimų kelia Šarūno gynybos filosofija, atsižvelgiant į jo krepšininko karjerą. Taip pat nežinia, iki ko gali privesti jo karštas temperamentas. Tačiau trenerio kostiumas daug ką keičia, ar ne?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbijos rinktinės treneris Saša Djordjevičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saša Džordževičius

Konkurentai

Kiti trys pretendentai treniruoti „Panathinaikos“ ekipą – sėkmingai su Berlyno „Alba“ Eurolygoje pasirodęs serbas Saša Obradovičius, Serbijos rinktinę į praėjusių metų pasaulio čempionato finalą atvedęs Aleksandras Džordževičius, bronzos medalius Graikijos čempionate iškovojęs Salonikų PAOK treneris Soulis Markopoulos.

Realiausiu pretendentu treniruoti Atėnų komandą įavardijamas būtent S.Markopoulos.

Pagrindiniai konkurentų pranašumai prieš Š.Jasikevičių – patirtis ir pasiekimai.

Permainos

Atėnų klubo vasarą laukia daug pokyčių. Iš legionierių „Panathinaikos“ aprangą ir kitą sezoną turėtų vilkėti tik Jamesas Gistas, kuris dėl dopingo vartojimo negalės žaisti krepšinio iki gruodžio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nickas Calathesas

„Panathinaikos“ pirmaisiais smuikais griežiantys graikai Dimitris Diamantidis ir Loukas Mavrokefalidis tapo laisvaisiais agentais. Skelbiama, kad Atėnų komanda jiems siūlys naują sutartį, bet ji bus ne tokia pelninga kaip anksčiau.

Pinigai taupomi didesniems žingsniams žaidėjų turguje. Pagrindinis „Panathinaikos“ taikinys – buvęs Atėnų klubo žaidėjas, „Memphis Grizzlies“ gretose porą metų praleidęs įžaidėjas Nickas Calathesas.

Atėnų klubas yra vienintelis iš Europos grandų, kuriam žūtbūt reikia aukščiausios klasės įžaidėjo. „Panathinaikos“ yra pasiryžę graikui pasiūlyti trejų metų 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį. „Panathinaikos“ taip pat norėtų susigrąžinti aukštaūgį Stephane'ą Lasme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius