Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 21

Giliausiai užsienio klubuose šaknis įleidę Lietuvos krepšininkai

Jei Tadas Sedekerskis išbus visą iki 2029-ųjų metų numatyto kontrakto trukmę Vitorijos „Baskonia“ klube, jis taps antruoju daugiausia sezonų viename užsienio klube sužaidusiu Lietuvos krepšininku. 15min atrinko žaidėjus, kurie buvo ypač prisirišę prie užsienio komandų.

Trys Lietuvos rinktinės žaidėjai per pastaruosius metus suraitė parašus ant ilgalaikių sutarčių ir yra absoliučiai ramūs dėl savo ateities.

Kaip jau rašė portalas 15min, Marius Grigonis ir Atėnų „Panathinaikos“ pratęsė bendradarbiavimą iki 2027-ųjų metų, praėjusį mėnesį Vitorijos „Baskonia“ oficialiai pristatė iki 2029-ųjų metų galiojančią sutartį su Tadu Sedekerskiu, tuo metu praėjusią vasarą sudarytas Domanto Sabonio ir „Sacramento Kings“ kontraktas galioja iki 2028-ųjų metų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Marius Grigonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Marius Grigonis

Jei šie žaidėjai savo klubuose išbus visą sutartyse nurodytą terminą, Graikijos klube M.Grigonis paliks penkių sezonų įspaudą, Kalifornijos ekipoje D.Sabonis bus praleidęs beveik septynis sezonus, tuo metu nuo 2013-ųjų metų „Baskonia“ klubui priklausantis, tačiau penkis sezonus nuomos sąlygomis kitose ekipose žaidęs T.Sedekerskis kontrakto pabaigoje įžengtų į dviženklę zoną – net vienuolika sezonų vilkint Vitorijos komandos marškinėlius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

Ne kiekvienam likimas duoda progą Kauno „Žalgiryje“ žaisti 18 ar 12 sezonų, kaip kad atitinkamai rungtyniavo Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis. Tokių krepšininkai yra vienetai, tad ilgalaikis prisirišimas prie klubo, ypač užsienio, yra ganėtinai retas dalykas šių laikų krepšinyje.

Krepšinio metraščius atvertusi 15min rado tik vieną krepšininką iš Lietuvos, kuris legionieriaus duoną vienoje komandoje valgė daugiau nei dešimt sezonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius