Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į „Rytą“ sugrįžti pažadėjęs M.Fosteris: „Dar kovo mėnesį žinojau, kad laimėsime 3-1“

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) 2023-2024 metų finalo serijos MVP tapęs Vilniaus „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris džiaugėsi čempiono žiedu bei pažadėjo komandos sirgaliams iki karjeros pabaigos dar sugrįžti į sostinės klubą.

Blankiai atrodęs pirmuose dviejuose „Betsafe-LKL“ finalo serijos mačuose, Vilniaus „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris iššovė likusiuose dviejuose susitikimuose.

Per pirmąsias dvejas rungtynes amerikietis surinko 11 naudingumo balų, per likusias dvejas – 51 efektyvumo balų rodiklį.

Nors ketvirtasis serijos mūšis M.Fosteriui prasidėjo sunkiai. Jis per pirmąjį kėlinį neįmetė nė taško, bet per antrąjį į Kauno „Žalgirio“ krepšį įsviedė net 17.

Iš viso lemiamame finalo mače „Ryto“ žvaigždė surinko 33 taškus, o Vilniaus klubas pergalę šventė 88:87.

Tai – septintasis „Betsafe-LKL“ titulas „Ryto“ istorijoje ir antrasis per pastaruosius trejus metus.

„Neįtikėtinas jausmas, – po pergalės sakė finalo serijos MVP tapęs M.Fosteris. – Pernai buvome labai arti, o mano širdis buvo likusi čia. Pamenu, kai buvau Kinijoje ir stebėjau pirmąjį „Ryto“ ir „Žalgirio“ mačą. Žinojau, kad čia būsiu ir būsiu šiame momente. Nežinojau, kad grįšiu jau sausį, bet žinojau, kad po etapo Kinijoje grįšiu į „Rytą“ ir kovosiu dėl titulo. Neįtikėtinas jausmas, nes žaidėme taip, kaip niekada anksčiau. Mes žengėme didelį žingsnį į priekį, visi prisidėjo visais būdais. Dabar galiu būti tik laimingas.“

– Kaip dėl kitų metų?

– Dabar apie kitus metus negalvoju. Džiaugiuosi dėl tokio finišo. „Rytas“ dabar yra didelė mano gyvenimo dalis, ne tik kaip krepšinio komanda. Tai – mano gyvenimo dalis. Nežinau, ar grįšiu kitąmet, ar po dvejų–trejų metų, bet žinau, kad prieš karjeros pabaigą čia dar grįšiu.

– Ar paskutinės atakos planas ir buvo duoti kamuolį jums, o visiems pasitraukti į šonus?

– Tiesą sakant ne, planas buvo ne toks. Planas buvo man nusimesti kamuolį, tada jį vėl prisiimti ir iki pabaigos žaisti vienas prieš vieną. Mačiau, kad uždarė mano dešinę pusę, tad persimečiau kamuolį į kairę ranką ir pasinaudojau savo jėga bandydamas užbaigti ataką.

VIDEO: PIKENROLAS: beprotiškai nenuspėjama LKL finalo serija ir D.Adomaičio projektas Japonijoje

– Ką pakeitėte savo žaidime po pirmųjų dvejų rungtynių, kurios nebuvo tokios sėkmingos asmeniškai?

– Nuoširdžiai, nepakeičiau nieko. Kaip matėte, pirmuose mačuose mečiau tokius pačius metimus kaip ir šiandien. Nieko nepakeičiau, esmė buvo pataikyti savo metimus. Dovydas Giedraitis yra puikus gynyboje, vienas iš geriausių, prieš kuriuos esu žaidęs. Jis apsunkino man gyvenimą visos serijos metu. Šis jaunas vaikis vieną dieną bus puikiu žaidėju. Nekantrauju pamatyti, kur jis atsidurs ateityje.

– Kiek smagu rungtyniauti tokioje atmosferoje?

– Buvo neįtikėtina. Pamenu, treneris vakar pasakė tai, kas mane labai inspiravo, kad jei rugpjūčio mėnesį būtų žinojęs, jog finalo serijoje pirmausime 2:1 ir turėsime žaisti pilnoje namų arenoje prie tokios atmosferos, jis būtų labai džiaugęsis. Net ir po nesėkmės trečiame mače žinojome, kaip viskas bus, nes bilietai buvo iškart iššluoti. Atmosfera buvo neįtikėtina. Myliu sirgalius ir tai, kaip jie parodo meilę mums. Negaliu būti laimingesnis už sirgalius.

– Kokios mintys skriejo jūsų galvoje, kai Lukas Lekavičius atliko paskutinį metimą?

– Kai jis priėmė kamuolį, negalėjau patikėti, koks laisvas jis yra. Aš maniau, kad viskas baigta. Kai pamačiau metimą, supratau, kad jis bus per trumpas. Aš tiesiog mačiau tai. Iš pradžių buvo liūdna, bet kai pamačiau, kad metimas neįkris, tuomet palengvėjo.

– Kas šiame mače buvo sudėtingiausia?

– Jie nuolat atsitiesdavo ir sugrįždavo. Antrojoje dalyje atitrūkome 8 taškais, maniau, kad pabėgsime ir uždarysime rungtynes, bet jie nuolat sugrįždavo. Lukas Lekavičius niekada nepasiduoda. Manai, kad jį kontroliuoji, bet tuomet jis pratrūksta taškais. Laurynas Birutis laužo varžovus po krepšiu, sunku prieš jį gintis. Edgaras Ulanovas yra legendinis žaidėjas. Edmondas Sumneris žengė didžiulį žingsnį į priekį, kaip praėjusiais metais Isaiah Tayloras. Darėme viską, kad jį sukontroliuotume, bet jis žaidė puikiai. Galiausiai mes buvome geresni trijuose mačuose, kuriuos laimėjome.

– Praėjusiame mače „Žalgirio“ gerbėjams parodėte gestą, kad laimėsite 3-1. Ką dabar galite jiems pasakyti?

– Dar kovo mėnesį, kai „Žalgirio“ gerbėjai rašinėjo man žinutes dėl vienos klaidos, atėjau į salę ir pasakiau Gustui Maskoliūnui, kad finalo serijoje laimėsime 3-1. Žinojau apie tai prieš tam įvykstant. Žinojau, kad laimėsime 3-1. Kaip ir sakiau, „Žalgiris“ turi puikius gerbėjus, bet dienos pabaigoje „Rytas“ yra tiesiog geresnė organizacija.

VIDEO: PIKENROLAS: beprotiškai nenuspėjama LKL finalo serija ir D.Adomaičio projektas Japonijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus