-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Kęstutis Kemzūra – apie auklėtinių reakciją į nesėkmę ir Juodkalnijos lyderius

Pirmadienio vakarą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Juodkalnijoje sieks užsitikrinti bilietą į 2023-ųjų metų pasaulio čempionatą.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / FIBA

Iki pasaulio čempionato atrankos pabaigos liko trejos rungtynės, o vietą pasaulio taurėje, kuri kitąmet vyks Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose, lietuviams užtikrintų viena pergalė, bet prasmukti į turnyrą nacionalinė komanda teoriškai gali pralaimėjusi ir visus mačus.

Pagrindiniam rinktinės generolui Kaziui Maksvyčiui dirbant Kauno „Žalgiryje“, langų metu prie Lietuvos vairo stovi Kęstutis Kemzūra, kuriam sugrįžimas į šį postą po 10 metų pertraukos prisvilo praėjusį penktadienį Panevėžyje.

Beviltiškai atrodę lietuviai 65:90 krito prieš Prancūzijos krepšininkus ir šioje rinktinėje debiutavusį supertalentą Victorą Wembanyamą.

K.Kemzūros komanda atsitiesti sieks pirmadienį 20 valandą 6 tūkstančius sirgalių talpinančiame „Moračos“ sporto centre Podgoricoje.

„Nuotaikos nėra džiugios, nes nesame patenkinti savimi, rezultatu ir tuo, kaip atrodėme Panevėžyje, – rungtynių išvakarėse kalbėjo K.Kemzūra. – Manau, kad esame susikaupę. Šiandien visą dieną paskyrėme darbui. Pirmą dienos dalį – praeitų rungtynių analizei ir pasiruošimui mačui su Juodkalnija. Iš to, ką mačiau treniruotėje, galiu pasakyti, kad vyrai į nesėkmę sureagavo gerai. Mes turėjome trumpą, bet gerą treniruotę. Svarbiausia dabar neišbarstyti šio susikaupimo ir to, ką esame paruošę rungtynėms su Juodkalnija.“

Pastarąjį kartą lietuviai ir juodkalniečiai varžėsi rugpjūčio pabaigoje, dar prieš Europos čempionatą. Arti trigubo dublio buvusio Domanto Sabonio vedini aikštelės šeimininkai triumfavo 90:73.

Šį FIBA langą Juodkalnija pradėjo pergale Čekijoje nerezultatyviose rungtynėse 65:56. Tuomet nugalėtojų gretose ryškiausiai žibėjo 15 taškų pelnęs Nemanja Radovičius bei Vladimiras Mihailovičius, kurio sąskaitoje – 14 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Šioje dvikovoje traumą patyrė pagrindinis Juodkalnijos vedlys Kendrickas Perry, Europos pirmenybėse rinkęs po 17 naudingumo balų. Natūralizuotas amerikietis susižeidė nugarą ir aikštę paliko sužaidęs mažiau nei 4 minutes.

Jį pavaduos Eurolygos žaidėjas Nikola Ivanovičius, atstovaujantis Belgrado „Crvena zvezda“.

K grupėje Juodkalnija (6-3) žengia trečioje vietoje, įkandin sekdama Prancūzijai ir Lietuvai, kurios yra per devynerias rungtynes yra iškovojusios po 7 pergales.

„Juodkalnija – kitokia komanda. Pagrindiniai vedliai yra gynėjai – Kendrickas Perry, Vladimiras Mihailovičius ir Nikola Ivanovičius. Jie turbūt yra pagrindiniai faktoriai Juodkalnijos komandoje. Tikimės, kad Juodkalnija turės didžiulį sirgalių palaikymą. Mūsų laukia didžiulis triukšmas, tad reikės išlaikyti koncentraciją, žaisti kartu ir iš visų jėgų“, – sakė K.Kemzūra.

VIDEO: Rinktinė | E07 | 2022 11 13

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius