2022 11 14

Kyla klausimai dėl LKL lyderių vadovo reputacijos: „Susisieksime su LFF ir svarstysime“

Skandalai Jonavos futbole gali paliesti ir šio miesto krepšinį. 15min jau rašė, jog Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas dėl galimai sutartų rungtynių išdalino šūsnį bausmių, o situaciją įdėmiai seka ir Lietuvos krepšinio lyga (LKL), nes Jonavos futbolo ir krepšinio klubams vadovauja tas pats asmuo.
Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus
Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus / jsk.lt nuotr.

Nuo apgailėtino rezultato aikštelėje iki skandalų už aikštės ribų.

Lietuvos futbolo A lygos klubas „Jonava“ žaidė žymiai prasčiau šiemet nei sezoną pradėjo to paties miesto krepšinio komanda „CBet“.

Virginijaus Šeškaus treniruojama ekipa yra tarp LKL lyderių, o Jonavos futbolininkai likus vienam turui iki finišo nėra pasiekę nė vienos pergalės, 3 mačus baigė lygiosiomis, patyrė net 32 pralaimėjimus. Nors jau seniai aišku, kad „Jonava“ keliauja į žemesnį šalies futbolo divizioną, šį sezoną komanda yra viena iš labiausiai aptarinėjamų. Ne dėl palankių priežasčių.

Diskvalifikuoti žaidėjai dėl galimai sutartų rungtynių, baudos klubui ir vadovui Vaidui Vaškevičiui už tas pačias galimas nuodėmes – A lygos patrankų mėsa buvusios „Jonavos“ skandalus praėjusį sekmadienį aprašė 15min.

Kaip teigė vienas LFF vadovų Edgaras Stankevičius, „Jonavos“ klubui ir jo vadovui Vaidui Vaškevičiui dėl galimų pažeidimų paskirta piniginė bauda – net 19 tūkst. eurų. Šis sprendimas nebuvo apskųstas ir jau yra įsigaliojęs.

„Vaidui, kaip vadovui, ir klubui skirta 19 tūkst. eurų bauda. Susumavus viską, tai yra gana nemaža bauda“, – teigė E.Stankevičius.

Vaidas Vaškevičius yra ir Jonavos „CBet“ klubo, kuris praėjusį sezoną debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), o šiuo metu dalijasi pirmąja vieta turnyrinėje lentelėje su Kauno „Žalgiriu“, prezidentas.

„Mes nesame labai įsigilinę į šią futbolo situaciją ir koks yra Jonavos klubo vadovo Vaido Vaškevičiaus indėlis į pažeidimą – kiek jis prisidėjo, kiek žinojo ir ką padarė. Tačiau pasidomėsime bendraudami su LFF, pasižiūrėsime ir svarstysime, – 15min sakė „Betsafe-LKL“ generalinė direktorė Rasa Liuimienė. – Dabar sunku kažką pasakyti, nes informacijos neturime. Turime turėti tam tikrus faktas, kad patrauktume žmogų iš klubo valdymo, ne tik remtis tuo, kas pasakyta ir parašyta žiniasklaidoje. Mes dar neturime jokio oficialaus rašto iš LFF, bet jį gausime.

Mūsų kitas valdybos posėdis planuojamas lapkričio pabaigoje. Jeigu spėsime iki to laiko surinkti visą informaciją, ten ir svarstysime.“

jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus
jsk.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius ir Virginijus Šeškus

V.Vaškevičius yra žmogus, kuris atstovauja Jonavos „CBet“ klubui „Betsafe-LKL“ posėdžiuose. Jei įtarimai pasitvirtintų, šį klubą sudrebintų pokyčiai.

„LKL turi pasitvirtinęs taisykles dėl asmenų dalyvavimo klubo valdymo organuose, o vienas kriterijų – žmogaus reputacija dėl nesąžiningų susitarimų sporte. Jei reputacija nėra gera, tokie asmenys neturėtų būti klubo valdyme“, – 15min sakė R.Liuimienė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rasa Liuimienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rasa Liuimienė

15min pateikia LKL taisyklių dėl asmenų dalyvavimo LKL klubų valdyme (patvirtintos 2020 m. gegužės 20 d. LKL Valdybos posėdyje) ištrauką.

<...> 3.1. Klubai, dalyvaujantys arba pretenduojantys dalyvauti LKL čempionate, turi užtikrinti, kad klubo asmeniu, dalyvaujančiu klubo-juridinio asmens valdyme, klubo administracinėje ar su sportine veikla susijusioje veikloje, nebūtų paskirtas asmuo, kuris / dėl kurio: <...> 3.1.5. buvo pripažintas padariusiu arba pripažino padaręs bet kuriuo ankstesniu metu: <...> 3.1.5.2. neteisėtos įtakos darymo ir sutartų rungtynių (angl. match – fixing) draudimo pažeidimą. <...>

fkjonava.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius
fkjonava.lt nuotr./Vaidas Vaškevičius

Nors dabar „Betsafe-LKL“ teks aiškintis bei spręsti šią Jonavos situaciją, pati lyga džiaugiasi neturinti įtarimų dėl sutartų rungtynių nuo 2018-ųjų metų, kai įtarimų debesis buvo užslinkęs virš tuometinio Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininko Vaido Kariniausko. Tačiau tuomet įtarimai nepasitvirtino.

„Mes turime sutartį su „Sportradar“ ir tam tikromis Lietuvos institucijomis, sekančiomis lažybas. Pastaruoju metu „Betsafe-LKL“ nebuvo fiksuoti jokie pažeidimai ar įtartinos rungtynės. Jei neklystu, pastarąjį kartą tai nutiko 2018-aisiais metais. Seniai to nebuvo. Sekame šiuos dalykus ir toliau, bet signalų jokių negauname“, – sakė R.Liuimienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius