-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 05 /16:57

LKF iškėlė krepšinio rinktinei tikslą Rio de Žaneiro olimpiadoje

Penktadienį Palangoje įvyko eilinis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis. Jo metu, be kita ko, buvo patvirtintos visų Lietuvos rinktinių pasirengimo oficialioms FIBA ir „FIBA Europe” varžyboms programos ir tikslai.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad Olimpinėse žaidynėse Lietuvos vyrų rinktinė pateks į geriausių aštuntuką, o moterys šiais metais iškovos teisę dalyvauti 2017 m. Europos čempionate.

Lietuvos vyrų rinktinė pernai Europos čempionate drauge su sidabro medaliu iškovojo tiesioginį kelialapį į Olimpines žaidynes Rio de Žaneire. Jai nereikės dalyvauti papildomame atrankos turnyre, todėl bus galima geriau pasirengti olimpiniam turnyrui.

Savo ruožtu moterims, norint patekti į Europos čempionatą, būtina jau vasario 24 d. namie įveikti Latvijos rinktinę. Rungtynės Kėdainių arenoje prasidės 19 val. įėjimas į jas nemokamas.

LKF VK nariai buvo supažindinti su trenerių pageidauta naujove – kad prieš prasidedant jaunimo rinktinių stovykloms visi kandidatai būtų patikrinti medikų, ištirta jų fizinė būklė. Taip pat siekiama, kad į rinktinės stovyklą kandidatai atvyktų jau pasirengę fiziškai pagal jiems sudarytą individualų planą.

Romo Petronio vadovaujamai Lietuvos U20 jaunimo merginų (gim. 1996 m. ir jaunesnių) rinktinei Europos čempionate Podgoricoje keliamas tikslas užimti 1-3 vietas.

To paties amžiaus Tomo Masiulio vadovaujamiems vaikinams Europos čempionate Helsinkyje numatytos 1-7 vietos.

Toks pats uždavinys iškeltas ir Sauliaus Štombergo vadovaujamiems aštuoniolikmečiams, kurie kovos Europos čempionate Turkijoje.

Iš Tado Stankevičiaus vadovaujamų aštuoniolikmečių merginų žemyno pirmenybėse Šoprone tikimasi 5-12 vietos.

Gedimino Petrausko treniruojamai Lietuvos U17 jaunių vaikinų (gim. 1999 m. ir jaunesnių) krepšinio rinktinei pasaulio čempionate Ispanijoje keliamas uždavinys prasibrauti į stipriausių septynetą.

Manto Šerniaus treniruojamiems šešiolikmečiams Europos pirmenybėse Lenkijoje suplanuotos 1-7 vietos, o to paties amžiaus Daliaus Ubarto jaunučių merginų rinktinei – 5-12 vietos. Šios amžiaus grupės merginų čempionatas vyks Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius