Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 17

Minties žaisti Kauno „Žalgiryje“ neatsisakantis Linas Kleiza: „Metai buvo tragiški“

Pirmadienį krepšininkas Linas Kleiza atidarė atnaujintą Naujosios Vilnios bibliotekos vaikų ir jaunimo dienos centrą „Mūsų nameliai“. Labdara užsiimantis L.Kleiza teigė, kad tapus tėvu ši veikla jam įgavo dar didesnę prasmę. Krepšininkas taip pat papasakojo apie planus kuo greičiau atgauti norimą sportinę formą ir grįžti į aikštę. L.Kleiza neatsisako svajonės karjerą užbaigti Kauno „Žalgiryje“.
Temos: 1 Linas Kleiza

Krepšininkas bendravo su dienos centro vaikais ir atsakė į jiems kilusius klausimus.

Dėkoju visiems prisidėjusiems. Viskas daroma dėl vaikų ir jų labui.

„Buvau aukštas, tėvai nuvedė į treniruotę ir tapau krepšininku“, – į mergaitės klausimą apie pasirinkimą tapti krepšininku atsakė L.Kleiza.

„Dėkoju visiems prisidėjusiems. Viskas daroma dėl vaikų ir jų labui“, – projekto partneriams dėkojo L.Kleiza.

„Tapus tėvu dar geriau supranti, ką tai reiškia. Tai man dabar dar svarbiau. Kadangi turiu laiko Lietuvoje, planuojame savo veiklą dar labiau plėsti“, – kalbėjo neseniai sūnaus Jokūbo su žmona Agneta susilaukęs krepšininkas.

Milano „Emporio Armani“ klube praėjusį sezoną praleidęs L.Kleiza papasakojo apie ateities planus. Vasarą krepšininkas bendravo su Kauno „Žalgiriu“ klubu, kuriame norėtų baigti karjerą, tačiau šalys susitarimo nepasiekė, nes 30-metis puolėjas nusprendė išsigydyti traumas.

Rinktinė ir šiais metais gali laimėti auksą. Aš tikiu.

„Metai buvo tragiški tiek komandai, tiek man. Todėl noriu visiškai pasveikti ir pradėti žaisti, kai galėsiu tai daryti visa jėga“, – apie sprendimą pailsėti ir išsigydyti traumas kalbėjo L.Kleiza.

– Ar stebėjote jaunučių rinktinės finalą Europos čempionate?

– Stebėjau finalą. Rinktinė gražiai sužaidė šiame čempionate. Gaila, kad jiems nepavyko gerai sužaisti iki galo, bet sportas yra toks. Jie dar jauni krepšininkai, tai gera karta ir Lietuvos ateitis. Linkiu jiems naudoti šį pralaimėjimą kaip motyvaciją.

– Kokie jūsų planai?

– Dabar darau reabilitaciją ir sprendžiu savo fizines problemas. Pastarieji keli metai man buvo nekokie. Todėl bandau išspręsti savo problemas ir tada pradėsiu žaisti. Kai būsiu pasirengęs 100 proc.

– Kada tai gali būti?

– Nežinau. Tikiuosi, kad greičiau nei vėliau. Pirma noriu jaustis gerai ir atgauti gerą formą.

– Ar būtent fizinės problemos sutrukdė pasirašyti sutartį su Kauno „Žalgiriu“?

– Nenorėjau rašytis sutarčių, nes kai ateini į komandą, tai yra atitinkami reikalavimai. Man pirma reikia išspręsti visas problemas. Po to jau žiūrėsiu, kur eisiu. 

– Nuo sezono starto jau tikrai nežaisite?

– Ne, tikrai dar nežaisiu.

– Kada galima tikėtis, kad pasieksite norimą formą?

– Aš esu pasiryžęs laukti tiek, kiek reikės, kol būsiu tikrai pasirengęs. Noriu žinoti, kad žaisiu geriau, nei pastaruosius pora metų.

– Ar buvo minčių apie karjeros pabaigą?

– Nebuvo tokių minčių. Tiesiog tikiuosi iš savęs daugiau. Nusprendžiau, kad nebegaliu toliau taip žaisti. Noriu arba gerai, arba... Blogai (juokiasi.) Kol kas forma gerėja, noriu susigrąžinti turėtą atletiškumą. Tai mano pagrindinis darbas.

– Esate sakęs, kad turite dvi svajones – pabaigti karjerą Kauno „Žalgiryje“ ir su rinktine laimėti auksą. Ar šios svajonės išlieka?

– Svajonės visada gyvos. Žiūrėsime, kaip bus. Noriu eiti į Kauno „Žalgirį“ ir žaisti šimtu procentu – ne penkiasdešimt. Dėl to ir nėjau šį sezoną. Niekada nežinai, kaip gyvenime viskas susiklostys. O rinktinė ir šiais metais gali laimėti auksą. Aš tikiu.

– Kokį įspūdį palieka rinktinė?

– Atvirai pasakius, nežiūrėjau nei vienerių rungtynių. Rinktinė gera, gerai sukomplektuota, jauna ir atletiška. Aišku, reikės daug sėkmės. Turi susidėlioti žvaigždės. Gali labai gerai žaisti, bet netyčia užšokti ant geros komandos ir viskas. Manau, kad mūsų rinktinė visgi yra gera, bet gerų komandų netrūksta šiame čempionate. Tikiu, kad galime laimėti.

– Praėjęs sezonas buvo labai nuviliantis?

– Tikrai sezonas nuvylė. Ir asmeniškai, ir komandiškai. Neįvykdėme jokių keltų tikslų. Tai buvo tragedija. Reikia daryti pačiam išvadas. Niekada nekaltinu nieko kito – nei trenerių ar dar ko nors. 

– O į Italiją grįžtumėte žaisti?

– Niekada. Ėjau ten tik metams. Ten daugiau gerų komandų nėra.

– Ar sprendimas pailsėti susijęs su šeimynine padėtimi?

– Ne. Tai susiję tik su mano problemomis ir rezultatais, kurių nebuvo. Sportas yra toks dalykas – visiems rūpi, ką šiandien esi padaręs, o ne kažkada. Man irgi nebuvo malonumo žaisti. 

– Ar dar yra noro žaisti?

– Noro yra daug. Dar pats jėgų žydėjimas (juokiasi.). Reikia bandyti grįžti ir žaisti, kaip aš galiu. Ant dviejų kojų. Noras yra kuo greičiau sugrįžti, bet neperskubėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito