-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 09 20

Per kraujus: Kauno „Žalgiris“ išvargo pirmą sezono pergalę Jonavoje

Per visą pasiruošimo etapą nė vienų rungtynių nelaimėjęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai išvargo pirmąją pergalę. Naujojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono starte Martino Schillerio auklėtiniai tik po atkaklios kovos sugadino šventę Jonavoje – 86:80 (27:24, 20:16, 25:18, 14:22) nugalėjo „Betsafe-LKL“ lygoje debiutuojančią „CBet“ ekipą.
Edgaras Ulanovas
Prakirstas Edgaro Ulanovo antakis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos čempionai kovą pradėjo startiniu penketu Emmanuelis Mudday, Janis Strelniekas, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaug ir Joffrey Lauvergne.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvinas Šeškus
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvinas Šeškus

Vos prasidėjusias rungtynes sausakimšoje Jonavos arenoje teko netrukus stabdyti, nes į aikštę pasipylė popieriaus juostos iš svečių sirgalių sektoriaus. „Dalyvavimas „Žalgirio“ palaikyme gali sukelti priklausomybę“, – skelbė didžiulis „Žalgirio“ gerbėjų plakatas.

Drąsiai ir su didžiule energija pirmąsias klubo istorijoje rungtynes LKL lygoje pradėję jonaviečiai pirmavo 15:9.

Tačiau gynyboje šeimininkai nesugaudė „Žalgirio“ tritaškių. Vienu metu svečiai buvo pataikę net 70 proc. tolimų metimų (7/10) ir jau pirmavo dviženkle persvara (27:37).

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai dar buvo priartėję iki vieno taiklaus metimo (40:43), bet trečiajame kėlinyje dar vieną spurtą surengę žalgiriečiai įgijo triuškinamą persvarą (49:65, 55:72).

Atrodė, kad „Žalgiris“ švęs lengvą pergalę, bet „CBet“ naujokas iš Australijos Lachlanas Andersonas sugrąžino intrigą. Pataikęs 6 tritaškį iš 7 jis sumažino skirtumą iki šešių (75:81).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lachlanas Andersonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lachlanas Andersonas

Emmanuelis Lecomte'as pridėjo du taiklius baudų metimus ir priešpaskutinę minutę Jonavos ekipa atsiliko tik 4 taškais (80:84). Šeimininkai tada dar ir apsigynė, bet L.Lekavičius pavogė kamuolį ir pelnė lengvus taškus iš po krepšio, įtvirtindamas „Žalgirio“ pergalę (80:86).

Rezultatyviausiai Kauno komandoje žaidė Lukas Lekavičus (2/2 trit.), pelnęs 18 taškų. Edgaras Ulanovas pridėjo 14, J.Lauvergne – 13 taškų ir 9 atkovotus kamuolius. T.Cavanauh pasižymėjo 10 taškų, bet visus juos pelnė dar pirmajame rungtynių kėlinyje.

„Akcentavome, kad nesvarbu kaip, privalome laimėti. Rungtynės buvo sunkios. Varžovai tikrai gerai žaidė. Bėga, greitai meta. Nėra lengvas tas V.Šeškaus žaidimo stilius. Svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi“, – džiaugėsi L.Lekavičius.

Jonavos ekipoje žibėjo australas L.Andersonas – 6/7 trit. ir 20 taškų. Belgas E.Lecomte‘as pridėjo 16 taškų ir 7 rezultatyvius perdavimus, kolumbietis Juanas Palaciosas ir Evaldas Šaulys – po 12 taškų.

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas šįkart nepakilo nuo suolo. Jam tai jau 18-tas sezonas Kauno komandoje. Pagal šį rodiklį jis pagerino legendinio Sergejaus Jovaišos rekordą.

Nė vienos sekundės „Žalgirio“ gretose nesužaidė ir Marekas Blaževičius.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį – vėl išvykoje su Alytaus „Dzūkija“. Startas Eurolygoje laukia kitą savaitę – spalio 1-ąją su Vilerbano „Asvel“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius