Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12

„Rytas“ – „finansiškai nepajėgus“ nutraukti sutartį su D.Kairiu, nors užsimena apie permainas

Netenkinantys Vilniaus „Ryto“ rezultatai šiame sezone sėja kalbas apie galimą trenerio Donaldo Kairio patraukimą, tačiau Vilniaus savivaldybės atstovas klube Adomas Bužinskas 15min teigė, jog klubas nėra pajėgus tai padaryti. Vis dėlto, vieno iš komandos vadovų teigimu, „Rytas“ imsis permainų pertvarkant komandos sudėtį, jei Čempionų lygos ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyrų durys užsitrenktų.

Su 1 pergale ir 3 pralaimėjimais Čempionų lygos E grupėje „Rytas“ žengia paskutinis prieš penktąjį turą, su vos įžiūrima landa tolyn.

Antradienį vilniečiai išvykoje kausis su Atėnų „Peristeri“, o sausio 26-ąją namuose priims Strasbūro SIG.

Vis dėlto net ir dvi pergalės negarantuotų vietos kitame etape, mat D.Kairio auklėtiniams dar reikia laukti Rygos VEF triumfo prieš Strasbūro ekipą trečiadienį.

E grupės lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. Rygos VEF 3 1
2. Strasbūro SIG 3 1
3. Atėnų „Persiteri“ 1 3
4. Vilniaus „Rytas“ 1 3

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes „Rytas“ dviem taškais pralaimėjo Utenos „Juventus“ komandai, bet dar turi šansą prasmukti į finalo ketvertą – atsakomasis mūšis su uteniškiais Vilniuje laukia šeštadienį.

„Neapsimesime, kad nepatekimas į kitą Čempionų lygos etapą ar Karaliaus Mindaugo taurės finalą būtų rezultatai, kuriuos kažkaip reiktų teisinti, – 15min sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas „Ryto“ klube A.Bužinskas. – Lygiai taip pat nesinori, kaip kad anksčiau buvo įprasta, visus šunis karti ant žaidėjų ar trenerių. Faktas, kad treneris prisiima atsakomybę už sportinius rezultatus, klausimų dėl to nekyla. Natūralu, kad buvo ir objektyvių atvejų: traumos, COVID-19 situacija, chaotiška komplektacija, Demetriuso (Jacksono – aut. past.) išvažiavimas, Sauliaus Kulviečio ir Kristjano Kitsingo traumos. Bet net ir su visomis traumomis ir koronavirusais, tikslų keisti nelabai galime.

Vilniaus komanda turėtų kitus varžovus LKL ir su tam tikrais traumuotais žaidėjais gana nesunkiai įveikti. Nepatekimas į kitą Čempionų lygos etapą yra realus, nes ne viskas nuo mūsų priklauso, net ir laimėję abejas rungtynes galime to nepadaryti. Natūralu, kad Utenos barjero neperžengimas būtų nepateisinamas nei sirgalių, nei valdybos, nei visos bendruomenės.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adomas Bužinskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adomas Bužinskas

Ant plauko pakibęs sezonas, netylančios kalbos apie susiskaldymą komandos viduje, siutina sirgalius, reikalaujančius pagrindinio dalininko Dariaus Gudelio ir trenerio D.Kairio galvų.

Vis dėlto trenerio pakeitimas gali tapti labai komplikuota, o gal net ir neįmanoma užduotimi, tvirtino „Ryto“ valdybos narys A.Bužinskas.

„Finansiškai nutraukti dabar galiojančią sutartį klubas būtų nepajėgus“, – teigė A.Bužinskas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys

Paklaustas, ar tokiu atveju būtų renkamasis variantas sezoną užbaigti su turimais žmonėmis, o permainas pradėti vasarą, „Ryto“ valdybos narys sakė negalintis pasakyti, koks konkrečiai variantas būtų pasirinktas.

„Kad ir kokios niūros spalvos, bandome ateitį piešti gražesnėmis spalvomis. Bet, kaip minėjau, klubas nėra pajėgus nutraukti galiojančią sutartį“, – pasikartojo A.Bužinskas.

VIDEO: „urBONUSas“: S.Babrauskas ir M.Gecevičius baisiai atvirai – kodėl niekas nebegerbia „Ryto“

Tad galbūt „Rytas“ taupyti imtųsi paleidęs keletą legionierių ir jų vietas užpildydamas dukterinės komandos jaunimu?

„Jei mes niekur nebepatenkame, tada įsijungia ir žaidėjų kontraktuose numatytos galimybės išvykti. Natūralu, kad klubas darys rebuildingą (perstatymą – aut. past.). Ir gana didelį. Reikia svarstyti visus variantus. Kad ir kaip nenorėtų, tam variantui administracija ruošiasi, bet tikimės, kad iki to varianto neprieisime. Kažkada juk turi pradėti sektis“, – vylėsi A.Bužinskas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock

Paprašytas kiek tiksliau papasakoti apie galimų permainų mastą, savivaldybės atstovas klube pabrėžė, kad konkrečių priemonių imsis administracija.

„Kryptis yra aiški – jaunimo įtraukimas, ugdymas, taupant pagrindinę išlaidų eilutę, kas yra žaidėjai. O pavardės, konkretūs žmonės, „Perlas“ ar ne „Perlas“, pasakyti detaliau negaliu“, – kalbėjo A.Bužinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius