-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 01

„Nerealius“ skaičius išskyrusiam Šarui – V.Čeponio klausimai apie zoninę gynybą

Šarūnas Jasikevičius po 100:82 laimėtų rungtynių prieš Klaipėdos „Neptūną“ įvardijo skaičius, kurie atspindi jo auklėtinių klaidas gynyboje, o vėliau „Žalgirio“ treneris sulaukė ir Vaido Čeponio klausimų apie zoninę gynybą. 
K.C. Rivers
K.C. Rivers / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Diskusija su V.Čeponiu

V.Čeponis aiškino Šarui, kad, kai „Žalgiris“ ginasi paskutinėmis varžovų atakos sekundėmis, o kauniečių gynėjai iš pusiau kraštų pasislenka padėti į vidurį ir uždaro kelius varžovų įžaidėjui, tokią sistemą galima vadinti pusiau zonine gynyba.

„Ne, negalima“, – atsakė Šaras, tačiau V.Čeponis nenusileido.

Tuomet Š.Jasikevičius kreipėsi į spaudos konferencijoje dalyvavusius lygos atstovus: „Jūs iš LKL, jo? Kada nors reikėtų pastatyti kamerą ne tik iš tos pusės (rodo į priekį, – aut. past.). Dar ir čia reikėtų kamerą pastatyti (rodo už savęs). Būtų žiūrovams dar smagiau, galvoju, ir krepšinio mylėtojams. Nes visas veiksmas čia yra (rodo į žurnalistus).“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Nenori sekmadienį jau namo važiuot?“, – klausė Šaras V.Čeponio.

„Gal dar tu pakviesi?“, – klausė komentatorius trenerio.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vaidas Čeponis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vaidas Čeponis

„Ne, tikrai, Vaidai, ne…“, – juokdamasis spaudos konferenciją paliko Šaras.

Ne, tikrai, Vaidai, ne…

„Nerealūs“ skaičiai

Š.Jasikevičius džiaugėsi, kad puolimas jo komandai sekmadienio vakarą sekėsi geriau.

„Gynyboje rungtynės mums visiškai nepavyko. Mes priskaičiavom, kad iš 82 varžovų taškų pirminėje fazėje galėjome nuimti 52 taškus ir juos leidome įmesti pagal savo klaidas. Tai yra baudų nepadarymas… Iš 82 – 52 taškai per mūsų klaidas, – akcentavo Šaras. – Jų visada bus, toks yra krepšinis, kita komanda irgi aukšto lygio, bet 82-52 yra nerealūs skaičiai. Tai yra neatleistina. Vėlgi, esame labai toli nuo to, kur norime būti. Bet… Pergalė tikrai nebloga ir prieš komandą, kuri pastaruoju metu demonstruoja tikrai gerą krepšinį.“

82-52 yra nerealūs skaičiai

Paprašytas detaliau paaiškinti klaidas gynyboje, Šaras įvardino ėjimą į pagalbą, vėlavimą.

„Sakau, niekada nebus viskas idealiai, bet 52 iš 82 yra nerealūs skaičiai. Panašiai daliname ir Eurolygoje, dar aišku ir nesiseka kai kuriuose momentuose pataikyti ar nubausti varžovus, kai susikuriame. Potencialas yra, dirbame toliau, tikėsimės, kad pradėsime žaisti geresnio lygio krepšinį“, – vylėsi treneris.

Per praėjusias rungtynes prieš Alytaus „Dzūkiją“ žalgiriečiai pataikė 21 tritaškį, į „Neptūno“ krepšį sumetė 13, o štai Eurolygoje per pastaruosius du mačus tikslą pasiekė vos 5 tolimi metimai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Paklaustas, kodėl taip yra, Š.Jasikevičius neišsiplėtė: „Negaliu atsakyti šitų klausimų.“

Gytis Masiulis, priklausantis „Žalgriui“, sužaidė geras rungtynes – pelnė 15 taškų. Pastaruoju metu jis yra tapęs „Neptūno“ lyderiu, bet Š.Jasikevičius nėra tikras, ar puolėjas dabar būtų tinkamas Lietuvos čempionams.

„Sunku pasakyti. Jis tiktų, bet komanda yra kažkokia dėlionė, mišinys žaidėjų ir šiai dienai jis yra idealiausioje sau vietoje tobulėti. Jis žaidžia Čempionų lygoje, žaidžia dukart per savaitę, gauna daug pasireikšti. Tikėsimės, kad ir toliau taip tobulės ir jo laikas ateis“, – kalbėjo Šaras.

KC Riversas sušveitė net 6 tolimus metimus į Klaipėdos ekipos krepšį. Šaras, paklaustas, ar naujokui daugiausiai numatomas snaiperio vaidmuo, ar jis bandys ir daugiau veržtis, sakė: „Na kaip, kiekvienas žaidėjas turi būti agresyvus. Jis kiekvieną savo fazę, kiekvieną „pick-n-rollą“, kiekvieną išėjimą turi bandyti aštrinti žaidimą, bandyti atakuoti.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Viena komanda ginasi vienaip, tau duoda kažką, kita ginasi kitaip. Dar ir žaidžia dvi komandos, ne tik „Žalgiris“. Svarbiausia būti agresyviam. Vieną dieną išmes daugiau tritaškių, kitą – dvitaškių. Varžovas nėra kvailas, žino, kokio lygio metikas yra KC ir stengiasi jam to neduoti.

Teisėjų tolerancija

Tomas Rinkevičius užsidirbo techninę pražangą antrojo kėlinio pradžioje ir ją prisiminė po rungtynių.

„Iki šiol nežinau, už ką aš tą techninę gavau. Reikia teisėjų paklausti, jie man nepaaiškino“, – sakė „Neptūno“ treneris.

Iki šiol nežinau, už ką aš tą techninę gavau

Paklaustas apie padidėjusį klaidų skaičių, T.Rinkevičius vėl per aplink užsiminė apie arbitrų darbą, traktuojant agresyvią „Žalgirio“ gynybą.

„Gal net per daug agresyvi, bet tai buvo toleruojama…“, – teigė treneris.

Savo auklėtinių pasirodymu T.Rinkevičius nebuvo nusivylęs. Treneris tikino, kad nesiskundžia nei energija, nei atsidavimu.

„Aišku, norint kovoti su tokia komanda kaip „Žalgiris“, privalome tam tikrose situacijose būti protingesni. Jei imsime pirmąją pusę, kai padarėme 4 klaidas, turėjome pagal atkovotus kamuolius lygų rezultatą su „Žalgiriu“. Antroje pusėje klaidų buvo dvigubai daugiau, o „Žalgiris“ jas vertė taškais. Na, norint būti lygiais su „Žalgiriu“, reikia sužaisti labai geras rungtynes. Šiandien to pritrūko“, – sakė strategas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Tomas Rinkevičius

Žurnalistų paklaustas, ar viena iš pablogėjusio žaidimo priežasčių galėjo būti nuovargis, T.Rinkevičius pritarė.

„Galima sakyti ir taip. Dėl nuovargio atsirado per daug klaidų, kai kada nesuspėjom grįžti į gynybą ar stabdyti varžovus anksčiau. Turime gan įtemptą grafiką, daug kelionių, tad manau, kad nuovargis jaučiamas“, – kalbėjo „Neptūno“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius