Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusi NBA žvaigždė ir D.Motiejūno komandos draugas baigė karjerą

Vieną sezoną Eurolygoje pabandęs sužaisti Kemba Walkeris nusprendė, kad jau laikas. Socialiniame tinkle „X“ 34-erių krepšininkas paskelbė apie karjeros pabaigą.
Kemba Walkeris
Kemba Walkeris / Twitter nuotr.

„Noriu padėkoti Dievui ir viskam, ką jis suteikė – rašė K.Walkeris. – Krepšinis man davė daugiau nei galėjau įsivaizduoti ir esu labai dėkingas už kelionę, kurią išgyvenau.

Noriu oficialiai paskelbti, kad pasitraukiu iš krepšinio. Tai buvo lyg sapnas. Kai pažvelgiu atgal, negaliu suvokti, ką pasiekiau per karjerą. Nebūčiau to pasiekęs be paramos aplink mane.

Noriu padėkoti mamai, tėčiui, šeimai, komandos draugams, kurie tapo šeima, taip pat treneriams, kurie tikėjo manimi ir ištraukė iš manęs geriausias savybes. Krepšinis visada bus dalis manęs, tai nėra atsisveikinimas. Laukiu, kas bus toliau.“

K.Walkeris turėjo galingą karjerą už Atlanto. 2011 m. buvo pasirinktas NBA naujokų biržoje 9-uoju šaukimu, NBA praleido 12 metų bei atstovavo „Charlotte Hornets“, „Boston Celtics“, „New York Knicks" ir „Dallas Mavericks“ ekipoms.

Gynėjo bendras kajeros vidurkis NBA siekė 19,3 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, pastaraisiais metais K.Walkerį kankino kelio traumos ir paskutinį sezoną jis sužaidė „Monaco“ komandoje kartu su Donatu Motiejūnu. Eurolygoje atletas per 26 rungtynes ir 11 minučių rinko po 4,4 taško, 1,4 atkovoto kamuolio ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Per savo karjerą K.Walkeris 4 kartus buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes (2017-2020 m.) ir sykį pateko į trečiąją simbolinę NBA komandą (2019 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus