-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 04

George'ą Floydą broliu laikęs NBA žaidėjas davė pažadą pasirūpinti žuvusiojo dukra

Buvęs NBA krepšininkas ir lygos čempionas Stephenas Jacksonas eina priešakinėse JAV vykstančių protestų dėl policijos veiksmų ir rasizmo eilėse. Tą jis daro ne tik dėl teisybės ir lygybės siekio, bet ir dėl itin artimo ryšio su žmogumi, po kurio žūties ir prasidėjo per Jungtines Valstijas ir net Europą nuvilnijusi protestų banga.
Stephenas Jacksonas ir George'o Floydo dukra Gianna
Stephenas Jacksonas ir George'o Floydo dukra Gianna / „Scanpix“ nuotr.

14 metų NBA lygoje žaidęs ir 12 976 taškus pelnęs amerikietis kitą rytą po George'o Floydo žūties atskleidė, jog šis jam buvo lyg brolis dvynys, ir pareiškė vyksiąs į Minesotą bei ginsiąs žuvusio juodaodžio palikimą.

Tą jis padarė praėjusį penktadienį, kai ėmėsi lyderystės ir sakė kalbą taikiame proteste, o nuo tada S.Jacksonas yra viena ryškiausių asmenybių per protestus valstijoje, kurioje ir buvo nužudytas G.Floydas.

Abiejų vyrų draugystė ne atsitiktinė – abu jie yra kilę iš Teksaso. S.Jacksonas pasakojo, kad grįžęs į Hjustoną jis visuomet susitikdavo su G.Floydu bei sulaukdavo iš jo nuoširdaus palaikymo.

Dabar, kai artimas jo bičiulis žuvo, S.Jacksonas stengiasi pasirūpinti be tėčio likusia G.Floydo dukterimi šešiamete Gianna.

„George'as praleis daugybę dalykų, tačiau aš jį pakeisiu, – greta stovint G.Floydo dukters motinai Roxie Washington sakė buvęs krepšininkas. – Aš vesiu ją prie altoriaus, būsiu šalia, kai reikės nuvalyti jos ašaras. Būsiu šalia, kai reikės tau ir Giannai. Floydo nebėra, bet aš esu čia tam, kad išgaučiau teisingumą savo broliui.“

S.Jacksonas po G.Floydo žūties nepraleido nė vienos progos išsakyti savo jausmus ir reikalavo suimti ne tik Dereką Chauviną – pareigūną, kuris buvo prispaudęs keliu G.Floydo kaklą beveik 9 minutes, bet ir kitus lemtingame gegužės 25-osios suėmime dalyvavusius tris policininkus.

G.Floydo dukterį Gianną ant rankų per protestą Minesotoje nešiojęs S.Jacksonas patikino, kad nesustos tol, kol nepasieks teisingumo.

„Nepaliksime miesto, kovosime ir toliau bei reikalausime teisingumo“, – trečiadienį sakė krepšininkas, karjerą baigęs prieš šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius