-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Išskirtinių liaupsių sulaukęs Domantas Sabonis: „Bandžiau bausti varžovus“

Domantas Sabonis sužaidė geriausias savo rungtynes su „Sacramento Kings“ (6-6) apranga.

Po krepšiais abiejose aikštės pusėse dominavęs lietuvis pelnė 26 taškus, sugriebė 22 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o „Kings“ namie patiesė NBA čempionę „Golden State Warriors“ (5-7) – 122:115.

„Puikumėlis. Pagaliau sužaidėme gerą rungtynių pabaigą ir iškovojome šią pergalę Mike‘ui“, – turėdamas omenyje naująjį „Kings“ strategą M.Browną, kuris prieš tai net 6 metus dirbo asistentu „Warriors“ ekipoje, džiaugėsi D.Sabonis.

VIDEO: Domas GOES OFF in W over Warriors | 11.13.22

Itin ryškiai lietuvis po varžovų krepšiu dominavo trečiajame kėlinyje, kuriame vienas pelnė 12 taškų ir nusiėmė 8 kamuolius.

„Tiesiog stengiausi pasinaudoti tuo, kad varžovai žaidė mažu penketu. Bandžiau už tai juos nubausti. Komandos draugai ieškojo manęs, o mano darbas buvo užbaigti atakas“, – tęsė vidurio puolėjas.

„Domantas buvo monstras. Jis buvo monstras baudos aikštelėje ir kovodamas dėl kamuolių. Kartais reikia tokių rungtynių iš tavo žvaigždžių, kad žengtum žingsnį į priekį“, – komplimentų lietuviui negailėjo naujasis „Kings“ strategas Mike'as Brownas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Mike'as Brownas ir Domantas Sabonis

„D.Sabonis tiesiog dominavo. Manau, varžovai sužaidė geriau nei mes“, – kepurę nukėlė ir NBA čempionų treneris Steve'as Kerras, kurio auklėtiniai šį sezoną išvykose pralaimėjo visus septynis kartus.

„Kings“ (6-6) sezoną pradėjo 4 pralaimėjimais iš eilės, tačiau dabar skaičiuoja 3 pergalių seriją ir kyla aukštyn NBA Vakarų konferencijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Tai nuostabu. Buvome kritikuojami po tokio starto, bet išlikome drauge. Atmosfera komandos rūbinėje – puiki. Žinomoje, kad patys paleidome ne vienerias rungtynes, kurias turėjome laimėti. Niekaip neužbaigdavome ketvirtųjų kėlinių. Tačiau kuo toliau, tuo labiau būsime pastovesni“, – vylėsi vienas „Kings“ lyderių.

„Jaučiu, kad vis geriau vieni kitus pažįstame, suprantame ir žaidžiame. Ne tik mes, krepšininkai, bet ir treneriai, nes daug mūsų žaidimo elementų keičiasi“, – pridūrė aukštaūgis.

Vis geriau prie naujų žaidimo schemų, atrodo, prisitaiko ir pats D.Sabonis. Per pirmąsias 6-erias sezono rungtynes jo rezultatyvumas siekė 13,5 taško, o per paskutines 6-erias – jau 22,3.

Po saldžios pergalės prieš NBA čempionus, nutraukusios septynių iš eilės „Warriors“ laimėjimų seriją tarpusavio susitikimuose, išskirtinių sveikinimų D.Sabonis sulaukė ir iš „Kings“ savininko Viveko Ranadive‘o.

„Jis buvo labai laimingas. Jis stebi mūsų rungtynes, sėdi šalia aikštelės. Tiesiog norėjo mane apsikabinti. Sakiau: „Pirmyn!“ Smagu turėti savininką šalia ir jausti jo palaikymą“, – šypsojosi lietuvis, į Sakramentą atvykęs praėjusiame sezone po mainų su „Indiana Pacers“.

VIDEO: Domantas Sabonis on his 26 point, 22 rebound game to lead the Kings over the Warriors 122-115

Penktą pergalę iš septynių paskutinių galimų iškovojusiems „Karaliams“ tai buvo ir trečioji iš eilės laimėta dvikova savų sirgalių akivaizdoje.

„Žaidžiu NBA lygoje 7 sezoną ir žinau, kaip svarbu yra apginti savo namų tvirtovę. Ypač kai sulaukiame tiek gerbėjų ir tokio palaikymo“, – beveik pilnomis tribūnomis džiaugėsi D.Sabonis.

„Golden 1 Center“ arenoje Sakramente šįkart užpildyta buvo 93 proc. vietų – 16,4 tūkst. iš 17,6 galimų.

„Mūsų laukia dar labai daug darbo. Toli į priekį nežiūrime, tik į artimiausias rungtynes“, – skambiais pareiškimais nesimėtė D.Sabonis.

„Kings“ šiame sezone turi aiškų tikslą – nutraukti juodžiausią seriją NBA istorijoje be atkrintamųjų varžybų. Sakramentas jų nėra matęs jau net 16 metų.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius