Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metimas priešpaskutinę pratęsimo sekundę iškėlė į viršų „Pacers“ serijoje prieš „Bucks“

Tyrese'as Haliburtonas praėjusią naktį prametė daug metimų, bet kai labiausiai reikėjo „Indiana Pacers“ lyderis sukūrė tikrą šedevrą.

T.Haliburtonas pagriebė kamuolį ir kelis kartus pakeitęs judėjo kryptį surengė pergalingą reidą trečiosiose NBA atkrintamųjų rungtynių pirmojo etapo rungtynėse Indianapolyje.

Likus žaisti 1,6 sek. iki pratęsimo pabaigos „Pacers“ įžaidėjas pelnė dvitaškį ir pridėjo baudą, o šeimininkai 121:118 įveikė „Milwaukee Bucks“ ir įsiveržė Rytų konferencijos serijoje iki keturių pergalių į priekį 2-1.

„Žinote, buvau pasiryžęs mesti, kad ir kas bebūtų, – sakė T.Haliburtonas. – Kai tik pamačiau, jog Khrisas Middeltonas laiko Pascalį (Siakamą) ir kažką pasakė Patrickui (Beverly), o šis pasuko savo galvą, iškart reagavau, man atsivėrė kelias link krepšio ir galiausiai aš atlikau metimą.“

T.Haliburtonas šiame mače pataikė tik 8 iš 22 metimų, o tritaškių – vos vieną iš 12.

Tačiau jis pelnė 18 taškų, atliko 16 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių, tapęs ryškia rungtynių žvaigžde, dukart naudingiausiam lygos žaidėjui Gianniui Antetokounmpo praleidžiant mačą dėl kairiojo šlaunies raumens traumos.

Nugalėtojams 29 taškus ir 9 kamuolius pridėjo Mylesas Turneris.

„Pacers“ komanda, kurioje kelerius metus yra žaidęs Domantas Sabonis, prieš porą sezonų išmainytas būtent į T.Haliburtoną, siekia laimėti pirmą seriją atkrintamosiose varžybose nuo 2014 metų, kai buvo pasiekusi Rytų konferencijos finalą.

„Bucks“ neišgelbėjo Kh.Middletonas, pasiekęs savo atkrintamųjų kovų rekordą – 42 taškai.

Veterano tritaškis likus žaisti 1,4 sek. ketvirtajame kėlinyje, buvo lėmęs pratęsimą. Jame Kh.Middletonas irgi buvo aktyvus – tritaškiu buvo išlyginęs rezultatą likus žaisti 6,7 sek., bet prametė savo paskutinį tritaškį aidint sirenai, kuomet galėjo ištempti komandą į antrą pratęsimą.

„Pacers“: Mylesas Turneris 29, Tyrese'as Haliburtonas 18 (16 rez. Perd., 10 aatk. Kam.), Pascalis Siakamas 17;

„Bucks“: Khrisas Middletonas 42 (10 atk. kam.), Damianas Lillardas 28, Bobby Portisas 17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius