-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 04 /22:15

Oficialiai nuspręsta grįžti: NBA planui nepritarė tik vienas klubas

NBA lyga grįš liepos 31 dieną – šiam stipriausios pasaulio krepšinio lygos vadovų planui pritarė beveik visi lygos klubai.
NBA sezonas turėtų būti pratęstas
NBA sezonas bus pratęstas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Adamas Silveris NBA

„The Athletic“ žurnalisto Shamso Charanios teigimu, „prieš“ balsavo tik 1 iš 30 klubų savininkų. Pranešama, kad sezono pratęsti nenorėjo tik „Portland Trail Blazers“ klubas.

Tam, kad būtų patvirtintas sezono užbaigimo planas, NBA vadovai turėjo sulaukti trijų ketvirčių klubų savininkų pritarimo.

29 klubai palaikė NBA planą, kuris įtrauks 22 komandas – po aštuonias iš Rytų ir Vakarų konferencijų bei šešias arčiausiai atkrintamųjų varžybų ribos buvusias ekipas.

„Klubų savininkų pritarimas sezono atnaujinimo formatui buvo būtinas žingsnis sezono pratęsimo link, – oficialiame pranešime cituojamas NBA komisaras Adamas Silveris. – COVID-19 pandemija pateikė daugybę iššūkių, bet tikimės, kad užbaigsime sezoną saugiai ir atsakingai laikydamiesi griežtų protokolų, kuriuos sudarysime kartu su sveikatos ekspertais.

Taip pat suprantame, kad mums ruošiantis grįžti, mūsų visuomenė išgyvena pastarąją tragediją dėl rasinio smurto ir neteisybės. Dirbsime kartu su komandomis ir žaidėjais ir išnaudosime savo bendrus resursus ir įtaką, kad praneštume apie šias problemas labai konkrečiais būdais.“

Suprantame, kad mums ruošiantis grįžti, mūsų visuomenė išgyvena pastarąją tragediją dėl rasinio smurto ir neteisybės.

Komandos rinksis greta Orlando esančiame „Disney World“ pramogų parke ir iš pradžių sužais po aštuonias reguliariojo sezono rungtynes, o vėliau kausis atkrintamosiose varžybose.

Sezonas prasitęs ir dviem NBA lietuviams – Jonui Valančiūnui iš „Memphis Grizzlies“ ir Domantui Saboniui iš „Indiana Pacers“.

Tuo tarpu „New York Knicks“ klube epizodiškai žaidusiam Ignui Brazdeikiui ir „Chicago Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentu tapusiam Artūrui Karnišovui sezonas baigtas – šie klubai liko už 22 sezoną tęsiančių klubų ribos.

Be Niujorko ir Čikagos klubų, kovų netęs ir „Atlanta Hawks“, „Charlotte Hornets“, „Cleveland Cavaliers“, „Detroit Pistons“, „Golden State Warriors“ ir „Minnesota Timberwolves“.

Sezonas bus pratęstas liepos 31-ąją, o vėliausia jo pabaigos data – spalio 12-ąją, kai numatytos septintosios NBA finalo rungtynės.

Didžioji dalis klubų sezono pratęsimui ruošiasi dar nuo gegužės – iki šiol savo treniruočių bazės neatvėrė tik „San Antonio Spurs“. Į Orlandą komandos pasikels per pirmąją liepos savaitę.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė ir preliminarias NBA naujokų biržos loterijos ir pačios naujokų biržos datas.

Loterija, per kurią paaiškės komandų šaukimų eiliškumas, įvyks rugpjūčio 25-ąją, o naujokų birža bus surengta spalio 15-ąją.

Daugiau detalių apie 2020-2021 m. NBA sezono planus rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius