-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 15

R.Berankis apie Daviso taurės dvikovą su Ukraina: „Šansai – didesni, bet atsipalaiduoti negalime“

Į Lietuvą ukrainiečiai atvyko be dviejų savo geriausių tenisininkų, tačiau Vilniuje vyksiančioje žūtbūtinėje Daviso taurės dvikovoje jų tikslas išlieka tas pats – išlikti pirmoje Europos-Afrikos zonos grupėje.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasikeitusi jėgų pusiausvyra

Svečių rinktinei ukrainiečių ir lietuvių kaktomušoje nepadės 26-erių metų Aleksandras Dolgopolovas (ATP-35) bei 29-erių metų Sergejus Stachovskis (ATP-53) ir tai, pasak specialistų, stipriai keičia jėgų santykį.

Sostinės „Siemens“ arenoje vyksiančiame mače Lietuvos rinktinei atstovaus abu pajėgiausi šalies tenisininkai Ričardas Berankis (ATP-74) ir Laurynas Grigelis (ATP-259), tad prieš penktadienį prasidedančią teniso šventę būtent lietuviai įvardijami šios akistatos favoritais.

Be jų, Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius į komandą pakvietė Dovydą Šakinį (ATP-1518) ir savo sūnų Luką Mugevičių (ATP-623).

„Kiekvienos treniruotės metu jaučiamės vis geriau ir geriau. Sąlygos tikrai yra puikios, o tokioje arenoje mūsų komandai dar nėra tekę rungtyniauti. Tikimės, kad jaudulys neužspaus, Ričardas ir kompanija tikrai patyrusi, tad manau, jog viskas bus gerai“, – optimizmo nestokojo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Apie lietuvius – atsargiai

Ukrainos rinktinės kapitono Michailo Filimos didžiausia viltis – 28-erių Ilja Marčenka (ATP-117). Be jo, svečių ekipai atstovaus 28-erių metų Denisas Molčanovas (ATP-309), 22-ejų metų Vladislavas Manafovas (ATP-441) bei 21-erių metų Maratas Deviatiarovas (ATP-649). Pastarajam tai bus debiutas Ukrainos komandoje.

„Aleksandras (Dolgopolovas – aut.past.) yra traumuotas, o Sergejus (Stachovskis – aut.past.) visą savo dėmesį koncentruoja į ATP serijos turnyrus ir kovoja dėl svarbių reitingo taškų. Mums bus tikrai nelengva, kadangi R.Berankis pastaruoju metu labai puikiai žaidžia ir demonstruoja puikius rezultatus. Ričardas su L.Grigeliu dažnai žaidžia dvejetų susitikimą, tad puikiai jaučia vienas kitą. Tai – dar vienas jūsų rinktinės privalumas“, – kalbėjo Ukrainos rinktinės kapitonas M.Filima.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Michail Filima, Denis Molčanov, Ilja Marčenko
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Iš kairės: Michailas Filima, Denisas Molčanovas, Ilja Marčenka

Apsikeitė komplimentais

Slovako Tiboro Totho treniruojamas I.Marčenka bene pirmą kartą į Daviso taurės mačą atvyksta būdamas savo komandos lyderiu. Tai šį iš Dneprodzeržinsko kilusį tenisininką turėtų papildomai motyvuoti.

„Pastaraisiais mėnesiais Ilja demonstruoja labai gerą sportinę formą, mačiau paskutinę jo dvikovą su Ernestu Gulbiu, kur ukrainietis žaidė labai solidžiai. Nors jie bus be savo lyderių, negalime atsiplaiduoti. Suprantame, kad mūsų galimybės dabar yra kur kas geresnės, tačiau privalome sužaisti iš visų jėgų“, – kalbėjo rinktinės lyderis R.Berankis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ilja Marčenko
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ilja Marčenka

„Esu patenkintas šiuo metu esančia savo sportine forma ir rezultatais, kuriuos pavyko pasiekti pastaruosiuose turnyruose. Mano karjeroje tai yra viena geriausių atkarpų ir tikiuosi, kad ji bus pratęsta Vilniuje“, – kalbėjo svečių komandos lyderis.

Tenisininkas prisipažino, kad, iškritus lyderiams, buvo priverstas koreguoti savo planus ir atsisakyti kai kurių turnyrų. „Suprantu atsakomybę, kuri šiose varžybose slėgs mano pečius, tačiau pasistengsiu sužaisti kuo geriau“, – teigė ukrainietis.

Nuo 1994 m., kai Lietuva pradėjo dalyvauti neoficialiu pasaulio komandų čempionatu vadinamame Daviso taurės turnyre,  mūsų tenisininkų keliai su ukrainiečiais dar nebuvo susikirtę.

Lyderių akistatoje – priekyje lietuvis

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Mugevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimvydas Mugevičius

Iki šiol Lietuvos ir Ukrainos lyderiai korte buvo susitikę penkis kartus. Tris sykius pergalę šventė R.Berankis, du – I.Marčenka. Paskutinė tenisininkų akistata vyko šiais metais Vroclave vykusiame „Challenger“ turnyre ir lietuvis laimėjo po dviejų setų kovos 6-3, 7-6(3).

„Su Ričardu žaidžiau keletą kartų ir neblogai prisimenu mūsų tarpusavio paskutinį mačą. Visgi taktinių niuansų, kurie galėtų mums padėti, šį kartą nei žurnalistams, nei Ryčkai, nei Lietuvos rinktinės treneriams tikrai neatskleisiu“, – geros nuotaikos nestokojo I.Marčenka.

Neseniai pasibaigusiame Didžiojo kirčio „US Open“ turnyre tiek R.Berankis, tiek I.Marčenka kovą baigė antrajame etape (1/64 finalo). Mūsiškis po tris su puse valandos trukusios penkių setų kovos nusileido penkioliktam pasaulyje belgui Davidui Goffinui, o I.Marčenka po keturių setų pralaimėjo savo tautiečiui S.Stachovskiui.

„Tame mače tiesiog nepasisekė. Turėjau labai daug breakpointų, tačiau jais pasinaudoti nesugebėjau. Visgi, vertinant visą mačą, savo žaidimu likau patenkintas“, – prisiminė I.Marčenka.

Su antru pagal pajėgumą į Vilnių atvykusiu Ukrainos tenisininku Denisu Molčanovu kol kas nėra žaidę nei R.Berankis, nei L.Grigelis.

Pagerbs šalies teniso mohikaną

Tokia šventė „Siemens“ arenoje vyks pirmą kartą. Specialiai dėl šio mačo praėjusį savaitgalį buvo patiesta kieta, hard tipo, danga. Ant jos mūsų rinktinės lyderis R.Berankis yra pasiekęs didžiausias pergales.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis

„Tiesa, kietos dangos, kurios laikinai dengiamos uždarose arenose yra kiek minkštesnės ir lėtesnės, tačiau ant jų esu pasiekęs taip pat ne vieną gražią pergalę“, – kalbėjo R.Berankis.

Specialiai įrengtą 826 kvadratinių metrų teniso kortų aikštyną pirmadienio rytą pirmieji išbandė lietuviai. Po dvi valandas trukusios treniruotės mūsiškius pakeitė sekmadienį Vilniuje susirinkę ukrainiečiai.

„Siemens” arena savaitei tapo didžiausiu teniso kortu Lietuvoje. Tiesa, dar liko pabaigti tam tikrus kosmetinius aikštyno įrengimo darbus. Turime viską padaryti kokybiškai, nes būsime preciziškai vertinami Tarptautinės teniso federacijos atstovų”, – sakė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

„Nedažnai tenka žaisti tokio dydžio arenoje, – neslėpė L.Grigelis. – Ukrainiečiai žais be savo favoritų, taigi šansų turime kur kas daugiau. Pasistengsime jais pasinaudoti.“

Penktadienį, pirmąją varžybų dieną, arenoje bus pagerbtas vienas geriausių visų laikų šalies tenisininkų Rolandas Muraška. Jis, vilkėdamas Lietuvos rinktinės aprangą, yra sužaidęs 88 Daviso taurės mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius