-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

„3 prieš 3“: šansas „Žalgiriui“, geriausias „Ryto“ žaidėjas ir pavojaus varpai

Ar Kauno „Žalgiris“ pergale Miunchene atsispirs ir pergalingam mūšiui prieš pirmojo aštuoneto komandą? Kuris „Ryto“ žaidėjas buvo geriausias vedant komandą į „Top 16“? Ar Rimas Kurtinaitis neiškris iš atkrintamųjų traukinio? Atsakymai į klausimus kassavaitinėje Eurolyga.lt rubrikoje „3 prieš 3“.
R.Kurtinaitis, Š.Jasikevičius ir P.Cruzas
R.Kurtinaitis, Š.Jasikevičius ir P.Cruzas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

1. Ar „Žalgiris“ nugalės „Maccabi“?

Kęstas Rimkus, 15min sporto redaktorius: Taip! Galbūt dar gyvenu „Žalgirio“ Decemberfiestos Miunchene nuotaika, o galbūt „Maccabi“ žaizdos pernelyg krenta į akis. Keturi labai svarbūs žaidėjai gydosi traumas, o du naujokai dar nesužaidė nė vienerių rungtynių, tad „Maccabi“ rotacija Kaune gali būti labai trumpa. Kitaip būtų, jei „Maccabi“ būtų pilnos sudėties – šį sezoną Eurolygoje Tel Avivo klubas įveikė visas antrojo dešimtuko komandas, o tai nereikštų nieko gero „Žalgiriui“. Bet dabar Ioannio Sfairopoulo vyrų pajėgos ribotos, vien Omri Casppi netektis kiek reiškia. Ką gi, „Maccabi“ problemos – mūsų džiaugsmai.

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Taip. Kada daugiau, nei dabar, kai „Maccabi“ atvažiuoja į Kauną žaisti antra sudėtimi? Mano atsakymui yra penkios svarbios priežastys. 1) „Žalgiris“ pagaliau pramušė tą tritaškių prakeiksmą; 2) Pergalė Miunchene sugrąžins žalgiriečių pasitikėjimą; 3) „Maccabi“ žais be Omri Casspi, kurio atvykimas sucementavo Tel Avivo klubą; 4) Traumuotas Tarikas Blackas buvo didžiulė ir dabar trūkstama jėga išretėjusioje „Maccabi“ baudos aikštelėje; 5) Nate'as Woltersas yra trečias starto penketo žaidėjas, kuris negalės žaisti Kaune. Su tokiu paketu „Žalgiris“ turi išvynioti šią kalėdinę dovanėlę.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: Atsakymą žino nebent Vido Mačiulio pamėgtas žynys iš Dzūkijos. „Žalgirio“ arenoje laukia klampios, galbūt nelabai gražios, gynybinio pobūdžio rungtynės. „Maccabi“ pagal vidutiniškai praleidžiamus taškus (vid. 76,4) rikiuojasi antroje Eurolygos vietoje, „Žalgiris“ – šeštoje (vid. 77.2). Treneris Ioannis Sfairopoulos ne veltui dar gruodžio mėnesį sulaukė naujo pelningo kontrakto. Tai stipriausia pastarojo penkmečio „Maccabi“ versija, rimtai pretenduojanti nužygiuoti iki pat finalo ketverto Kelne. Tiesa, „Žalgirio“ gelbėjimosi ratu gali tapti nepalanki „Maccabi“ situacija su traumomis bei parsivežtos geros emocijos iš Miuncheno. Seniai nematėme taip gerai pataikančių Šaro kareivėlių. Galbūt su naujaisiais metais užaugs ir sparnai?

2. Kas buvo geriausias Ryto žaidėjas grupių etape?

Kęstas Rimkus: Eimantas Bendžius. Taip, Pako Cruzas žaidė rezultatyviau ir buvo pagrindinis kūrėjas atakose. Tačiau E.Bendžius buvo labai stabilus, labai patikimas per svarbiausius, „Ryto“ laimėtus mačus su „Lokomotiv“, „Tofaš“ ir Limožu. „Ryto“ kapitonas buvo taiklus puolime (12,1 taško, 47 proc. tritaškių) ir vertingesnis už P.Cruzą ginantis.

Donatas Urbonas: Eimantas Bendžius. Ne tik todėl, kad jo +/ – yra geriausias visoje „Ryto“ komandoje. Bendžius 39 taškais prisidėjo prie dviejų esminių pergalių, nuvedusių į „Top 16“ – prieš Krasnodaro „Lokomotiv“. Būtent Eimanto metimai ne kartą tempdavo į pergalę ir nubraukdavo paskutines priešininkų viltis būtent laimėtose vilniečių rungtynėse. Tikiu, kad Eimanto figūra rūbinėje taip pat yra ryškiausia iš visų „Ryto“ lyderių. Taip, Pako Cruzas man atrodo kitas logiškas atsakymas. Bet meksikietis sužaidė pagal savo galimybes. Nors kandidatų daug, manau, kad E.Bendžius visada buvo tas žmogus, kuriuo D.Adomaitis galėdavo pasitikėti leisdamas į aikštę svarbiausiomis akimirkomis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Bendžius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eimantas Bendžius

Rokas Pakėnas: Pako Cruzas. „Ryto“ komandoje naudingumu išsiskiria keturi žaidėjai, tačiau muziką užsakinėja gynėjas iš Meksikos. Pako dažnai turi problemų ginantis, bet puolime jis varžovams kelia daug problemų. Jis efektyvus vienas prieš vieną, du prieš du, sėkmingai atakuoja krepšį pats, sėkmingai suranda ir komandos draugus. Pako nėra „Ryto“ komandos alfa ir omega, kaip kad Nickas Calathesas yra „Panathinaikos“ ekipoje, bet „Ryto“ puolimas labai stipriai priklausomas nuo šio nediduko 191 cm ūgio atakuojančio gynėjo.

3. Kuri dabartinė Eurolygos „Top 8“ komanda iki reguliariojo sezono pabaigos neišsilaikys aštuntuke?

Kęstas Rimkus: Visos išsilaikys. Spėju, kad „Real“, „Barcelona“, „Anadolu Efes“, CSKA, „Maccabi“, „Panathinaikos“, „Chimki“ ir „Olimpia“ pateks į ketvirtfinalį. Visos jos labai talentingos ir turi potencialo dar labai pagerinti žaidimą. Tuo metu 9-18 vietose esančios komandos turi aiškesnes ribas. Visos, išskyrus „Fenerbahče“. Bet Stambulo klubas jau atsilikęs trimis pergalėmis, o jų reguliaraus sezono finiše gali pritrūkti.

Donatas Urbonas: Aš dar tikiu, kad „Fenerbahče“ pagaus paskutinius atkrintamųjų traukinio vagonus, o tai reiškia, kad vienas iš dabartinių „Top 8“ keleivių bus išmestas. Nuojauta sako, kad tai gali būti arba „Panathinaikos“, arba „Maccabi“. „Maccabi“ – tik dėl traumų, kurios dabar nušienavo bent tris Tel Avivo klubo starto penketo žaidėjus. Žinant, koks krištolinis yra Omri Casspi, negali būti apdraustas, kad Tel Avivo komandos nepaveiks ir kitos galimos netektys. „Panathinaikos“ – nes tai nestabiliausia pirmojo aštuoneto komanda, iš kitų pirmojo aštuoneto priešininkų nugalėjusi tik vieną klubą.

Rokas Pakėnas: Tikiu, kad dabartinis aštuonetas gali nužygiuoti iki pat atkrintamųjų, bet šiose lenktynėse mane mažiausiai įtikina lietuviškoji „Chimki“. Nestabili komanda su nestabiliais lyderiais. Aleksejus Švedas ir Janis Timma Pamaskvėje jaučiasi kaip Stephas Curry ir Klay Thompsonas, per mačą išmesdami 17 tritaškių. Rimas Kurtinaitis Mytiščiuose įdiegęs puolimo filosofiją, bet ar „Chimki“ talentas toks išskirtinis, kad gynyba nueitų į antrą planą? Reta komanda Eurolygoje nužygiuoja toli tik puolimo dėka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius