Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12

Į rusišką kelionę besileidžiantis M.Schilleris meldžiasi, kad neparsivežtų viruso

Šešių pergalių bangą pasikinkęs Kauno „Žalgiris“ išvyksta į Rusiją, kur jo laukia du sudėtingi išbandymai ir komandos iš pirmojo Eurolygos ketverto.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo gruodžio 4-osios nepralaimintys žalgiriečiai trečiadienio vakarą sieks pratęsti pergalių seriją iki rekordinės, tačiau pasiekti septintąjį laimėjimą iš eilės bus nežmoniškai sunku, nes kitoje aikštės pusėje stovės Eurolygos lyderės Maskvos CSKA komandos žaidėjai.

Dar ką tik 12 pergalių seriją turėję maskviečiai tik praėjusią savaitę krito Vitorijoje, kai nutrūko ilgiau nei du mėnesius besitęsusi sėkminga jų atkarpa.

„Išvykstame į rusišką kelionę – iš pradžių į Maskvą, o po to į Sankt Peterburgą, – prieš kelionę į Rusiją kalbėjo Kauno komandos strategas Martinas Schilleris. – CSKA, žinoma, yra labai gera, patyrusi, talentinga komanda. Svarbiausia jų savybė, kad jie puikiai renka taškus. Jie turi daug talentingų žaidėjų puolime. Jie geri ir komandiškai, bet turi ir individualių talentų. Žinoma, čia reikia išskirti Mike'ą Jamesą.

CSKA meta labai daug tritaškių – pagal šitą rodiklį jie yra antri Eurolygoje (iš tiesų, treti – red. past.). Jie puikiai kovoja dėl kamuolių puolime, ypač Šengelija, Milutinovas ir Bolomboy'us. Bus didžiulis iššūkis siekiant kontroliuoti šiuos aspektus.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pasiruošti kelionei į Maskvą „Žalgiris“ turėjo netikėtai daug laiko. Dėl COVID-19 atvejų Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube buvo atšauktos sekmadienį turėjusios vykti žalgiriečių rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje. Kaip tai pakeitė Kauno komandos planus?

„Tai mums padėjo, – sakė M.Schilleris. – Sekmadienį, kai turėjome žaisti, pavertėme laisvadieniu, o pirmadienį ir antradienį treniravomės ir ruošėmės dvigubai savaitei. Žvelgiant iš treniruočių ir fizinio pasirengimo perspektyvos, tai mums padėjo.“

Tai buvo jau ne pirmos ir ne antros nukeltos „Žalgirio“ LKL rungtynės. Beveik įpusėjus sausiui, kauniečiai yra sužaidę tik 12 iš 36 reguliariojo sezono mačų. Ar „Žalgirio“ strategas džiaugiasi gaunamu atokvėpiu, o galbūt priešingai, kaip tik nerimauja dėl to, koks suspaustas tvarkaraštis jo komandos laukia ateityje?

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

„Pirmiausia, tai nėra gerai jau vien dėl to, kad rungtynės nukeliamos dėl labai blogų priežasčių. Ar tai atlaisvino mūsų tvarkaraštį keliose situacijose? Taip. Bet žvelgiant į platesnį paveikslą, turime matyti, kodėl rungtynės buvo nukeltos, ir negalime to vertinti kaip gero dalyko.

Kalbant apie ateitį, nežinau ir nemanau, kad kas nors kitas žino. Nukeliamos ne tik mūsų, bet ir visų kitų rungtynės. Nežinau, kada jos bus sužaistos. Bet visos LKL komandos ir pati lyga bandys surasti bendrą sprendimą, kuris būtų tinkamas ir teisingas visiems“, – sakė austras.

Trečiadienio vakarą Maskvoje M.Schillerio ir visos „Žalgirio“ komandos laukia sudėtingas iššūkis, siekiant pažaboti CSKA lyderį Mike'ą Jamesą.

Lapkritį Kaune, rungtynėse, kurias CSKA laimėjo 87:78, raudonarmiečių lyderis sumetė net 27 taškus, o apskritai šį sezoną renka po 20,5 taško per susitikimą.

Žurnalisto Jono Miklovo iš „Basketnews“ paklaustas, ar priskirtų M.Jamesą tarp trijų ar penkių geriausių Eurolygos krepšininkų, austras gudriai nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Dabar perskaitysiu spaudoje, kad „Martinas Schilleris jį įvertino kaip vieną iš penkių ar trijų geriausių krepšininkų“, – juokėsi austras. – Pasakysiu tik tiek: kalbame apie vieną iš trijų geriausių komandų ir joje dominuojantį žaidėją, tad jis tikrai turėtų būti aukštai žaidėjų reitinguose. Bet atsiprašau, negaliu pasakyti, kelintas tiksliai jis būtų.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgirio“ šią savaitę laukia ne tik CSKA, bet ir Sankt Peterburgo „Zenit“ iššūkis. Prieš ketvirtąją vietą turnyre užimančią Xavi Pascualio komandą kauniečiai žais penktadienį. Ar tokią dvigubą savaitę galima vadinti sudėtingiausiu „Žalgirio“ iššūkiu šiame sezone?

„Pirmiausia, tai tikrai sunku vien dėl tvarkaraščio. Dvejos rungtynės per tris dienas, tai sudėtinga. Bet nesame vienintelė komanda, kurios laukia toks iššūkis, tad negalime skųstis. Žinoma, žaisime prieš komandas, kurios po pirmojo rato rikiuojasi aukštai ir nusipelnė ten būti, bet, kaip jau sakiau praėjusią savaitę, Eurolyga yra labai lygus turnyras. Čia kiekviena komanda gali nugalėti bet kurią kitą, tad netgi jei žaistume ne prieš šias, o prieš kitas komandas, vis tiek sakyčiau, kad mūsų laukia sunkus išbandymas“, – kalbėjo M.Schilleris.

Žaisime prieš komandas, kurios po pirmojo rato rikiuojasi aukštai ir nusipelnė ten būti.

Šį sezoną jau ne viena komanda iš Rusijos parsivežė nemalonių „lauktuvių“ – koronavirusu infekuotus žaidėjus. Tokia dalia ištiko ir Berlyno ALBA, ir Pirėjo „Olympiakos“ klubus. Ar „Žalgiris“ prieš kelionę į Rusiją imsis papildomų priemonių?

„Ne, nesiimsime papildomų saugumo priemonių. Jau ir taip naudojame aukštus saugumo standartus, tad nematau, kur galėtume dar labiau pasitempti. Turime tikėti ir melstis, kad viskas praeitų gerai ne tik mums, bet ir kitoms komandoms“, – sakė M.Schilleris.

Turime tikėti ir melstis, kad viskas praeitų gerai.

„Žalgirio“ ir CSKA akistata trečiadienį prasidės 19 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius