Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 23

„Žalgirio“ įžaidėjų radare – buvęs „Ryto“ legionierius ir Urugvajaus krepšinio legenda

Kauno „Žalgiris“ baigė priekinės linijos rekonstrukcijos darbus, o dabar atėjo laikas gynėjų grandies pertvarkymui. Lietuvos čempionai šią vasarą neteko trijų svarbių gynėjų – Thomaso Walkupo, Mariaus Grigonio ir Roko Jokubaičio, bet jų vietas Kaune pretenduoja užimti ne ką mažiau Europoje žinomi vardai.

Kaip praneša 15min šaltiniai, pagrindinis Kauno „Žalgirio“ vasaros taikinys buvo Martinui Schilleriui gerai pažįstamas Krasnodaro „Lokomotiv“ klube sezoną užbaigęs įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas (26 metai, 191 cm), tačiau amerikiečio parašo geidė pusė Eurolygos klubų, o galiausiai jis nutūpė Madrido „Real“ karalystėje.

Realus buvo ir Leo Westermanno (28 metai, 198 cm) sugrįžimas į Kauną, kuriame prancūzas yra praleidęs dvejus nuostabius metus prie Šarūno Jasikevičiaus, tačiau veto, pasak 15min šaltinių, pasakė krepšininko žmona.

„Žalgiris“ susitarė su Mantu Kalniečiu (34 metai, 196 cm), o sūnaus paklydėlio sugrįžimas namo galutinai uždarė ir L.Westermanno klausimą.

15min šaltiniai praneša, jog dabar Martino Schillerio ir Pauliaus Motiejūno žvilgsniai krypsta į „Real“ atakų organizatorių Nicolą Laprovittolą (31 metai, 190 cm), kuris praeityje yra rungtyniavęs ir Vilniaus „Lietuvos ryte“, ir Europoje puikiai žinomą Berlyno ALBA urugvajietį Jaysoną Grangerį (31 metai, 188 cm).

Apie susidomėjimą pastaruoju krepšininku pirmasis paskelbė „basketnews.lt“ žurnalistas Donatas Urbonas.

Kaip teigia 15min šaltiniai, J.Grangeris šiuo metu yra pirmasis „Žalgirio“ pasirinkimas įžaidėjo pozicijoje, N.Laprovittola – antrasis. Bet negalima atmesti ir „X faktorių“ iš M.Schilleriui puikiai pažįstamos G lygos aplinkos.

15min antradienį rašė apie Kauno klubo derybas su Belgrado „Crvena zvezda“ amerikiečiu Corey Waldenu (28 metai, 188 cm), tačiau šį krepšininką M.Schilleris mato startinio atakuojančio gynėjo pozicijoje, vietoje į Maskvos CSKA išvykusio Mariaus Grigonio.

Vieni 15min šaltiniai tvirtina, jog C.Waldenas jau pasiekė susitarimą su „Žalgiriu“, kiti perspėja, kad krepšininkas dar yra kryžkelėje tarp Miuncheno ir Kauno.

Euroleague.net nuotr./Corey Waldenas
Euroleague.net nuotr./Corey Waldenas

Berlyno ALBA buvo ketvirtoji Jaysono Grangerio komanda Eurolygoje, po etapų Malagos „Unicaja“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipose.

J.Grangeris ir Estebanas Batista yra laikomi geriausiais visų laikų Urugvajaus krepšininkais.

„Žalgirio“ taikinys per karjerą Eurolygoje yra sužaidęs 176 mačą, ne kartą skriaudęs ir Kauno komandą. Nemuno saloje susirinkusius žiūrovus jis yra nuraminęs ir 25 taškais bei 8 rezultatyviais perdavimais, kai atstovavo „Anadolu Efes“, ir 15 taškų (5/7 trit.), kai į Lietuvą atvyko su „Baskonia“.

Euroleague.net nuotr./Jaysonas Grangeris prieš Danielį Hackettą
Euroleague.net nuotr./Jaysonas Grangeris prieš Danielį Hackettą

Pirmajame 2019–2020 metų sezono ACB mače J.Grangeris nusitraukė Achilo sausgyslę ir krepšinio nežaidė metus laiko.

Šį sezoną jis užsivilko geltonus ALBA marškinėlius ir Eurolygoje per 23 minutes pelnė 8,1 taško, atkovojo 2,7 ir perėmė po 1 kamuolį, atliko 4,9 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 11,4 naudingumo balo.

J.Grangeris buvo išrinktas naudingiausiu Vokietijos finalo žaidėju, kai ALBA 3-1 įveikė Miuncheno „Bayern“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolas Laprovittola ir Rokas Jokubaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolas Laprovittola ir Rokas Jokubaitis

„Žalgirį“ domina ir pagrindiniu „Real“ atakų organizatoriumi po Facundo Campazzo išvykimo į NBA tapęs Nicolas Laprovittola, kuris Lietuvoje rungtyniavo ir 2015-aisiais.

Tiesa, tuomet Vilniaus „Lietuvos ryte“ klube argentinietis išbuvo vos penkis mėnesius. Tomas Pačėsas gruodžio viduryje pakeitė Marčelo Nicolą, o lietuvio muštro neapsikentęs įžaidėjas dar Naujųjų metų išvakarėse paliko sostinę ir sukirto rankomis su Madrido „Estudiantes“.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nicolas Laprovittola
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Nicolas Laprovittola

Vėliau jis žaidė „San Antonio Spurs“, Vitorijos „Baskonia“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Badalonos „Joventut“ ir „Real“ ekipose.

2019-aisiais metais N.Laprovittola buvo išrinktas naudingiausiu ACB žaidėju bei po kelių mėnesių su Argentinos rinktine tapo pasaulio vicečempionu.

Šį sezoną Eurolygoje įžaidėjas rungtyniavo po 17 minučių, pelnė po 6,8 taško, atkovojo po 1,6 kamuolio, atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 8,1 naudingumo balo.

Penkerių ketvirtfinalio rungtynių dramoje „Real“ 2-3 nusileido vėliau čempionate tapusiai Stambulo „Anadolu Efes“, o lemiamame susitikime N.Laprovittola pelnė 17 taškų, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

15min šaltiniai teigia, jog įžaidėjas tikrai neliks Madride, o derybose teigiamai veikia ir Patricio Garino korta, kuris puikiai pažįsta ir N.Laprovittolą, ir „Žalgirį“.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės klaustukai, „Žalgirio“ naujokų analizė ir pažymys Šarui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius