-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrinktas „Metų traktorius 2023 m.“: kuo jis ypatingas?

Bolonijoje vykusios parodos „Eima International“ metu įvyko žurnalistų organizuojamo geriausio traktoriaus konkurso nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija.
Fendt 728 Vario
Fendt 728 Vario / Profilt.lt nuotr.

Iš 16 kandidatų, kuriuos pateikė 13 gamintojų, keturi gavo specialius kategorijų nugalėtojų apdovanojimus. Iš 16 traktorių 8 modeliai varžėsi dėl „Geriausio specializuoto traktoriaus“, 3 – dėl „Geriausio standartinio“, 5 – dėl „Metų traktoriaus“ titulų, iš visų 16 dalyvių buvo renkamas „Tvariausias traktorius“, skelbia profilt.lt.

Konkurso „Metų traktorius 2023“ nugalėtojas – „Fendt 728 Vario“. Žurnalistai išskyrė šio modelio visiškai naują 6 cl. 7,5 l darbinio tūrio AGCO Power variklį, išvystantį didžiausią 283 AG pajėgumą, kuris taip pat suteikia papildomai iki 20 AG bet kokiomis sąlygomis; naują transmisiją, naują hidraulinę ir aušinimo sistemas bei išskirtinį kabinos IV kategorijos salono oro filtravimą ir kitas technines savybes.

Geriausio standartinio traktoriaus titulas atiteko „McCormick X6.414 P6-Drive“. Vienas iš pagrindinių naujojo „McCormick X6.414 P6-Drive“ akcentų yra automatinė savos gamybos Powershift P6-Drive transmisija. Išskirtinė ir „McCormick High Visibility“ kabina, kurioje panaudotos itin geros kokybės automobilių pramonės medžiagos. Toks pat dėmesys dizainui ir funkcionalumui pastebimas ir valdymo prietaisuose su labai ergonomišku išdėstymu, 12 colių jutikliniu ekranu ir daugiafunkce „viskas viename“ valdymo svirtimi.


Geriausiu specialios paskirties traktoriumi pripažintas „New Holland T4.120 F“.

Tvariausiojo laurais pasipuošė „JCB Fastrac 4220 iCon“, kuris nepaisant didelių matmenų yra labai judrus dėl daugybės vairavimo parinkčių, įskaitant vadinamąjį „krabo“ režimą“. GPS sistemos ir integruotos ryšio sistemos, tokios kaip mašinų parko valdymas ir išankstinė gedimų diagnozavimo sistema, pasiekė dar aukštesnį lygį. Kiekvienas naudotojas gali pritaikyti „JCB Fastrac 4220 iCon“ pagal savo poreikius.

Metų traktorius konkursas organizuojamas nuo 1998 metų. Rinkimų komisiją sudaro 25 žemės ūkio žurnalistai iš 25 skirtingų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius