-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 28 /19:44

Pirmąjį šių metų F-1 sezono etapą Bahreine laimėjo Lewisas Hamiltonas

Sekmadienį Bahreine, Sakhiro trasoje prasidėjo pirmasis 2021-ųjų metų Formulės-1 sezono etapas. Jį iš „pole“ pozicijos pradėjo kvalifikacijoje nugalėjęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Pilotams čia teko įveikti 56 ratus ir 308 km distanciją, o po jų pergalę šventė „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas.
F-1 etapas Bahreine
F-1 etapas Bahreine / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finišas

Iki pat finišo vėliavos savo lyderystę išlaikė „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Jis iškovojo pirmąją šių metų pergalę. Iš paskos jų finišavo Maxas Verstappenas. Trečias pasirodymą baigė Valtteri Bottas. Be to, jis iškovojo papildomą tašką ekipai už greičiausią trasos ratą.

53/56

Maxas Verstappenas lenkia Lewisą Hamiltoną, bet jau po kelių šimtų metrų pilotai vėl keičiasi pozicijomis. Priekyje vėl Lewisas Hamiltonas.

51/56

Iki finišo lieka penki ratai. Maxas Verstappenas nuo Lewiso Hamiltono atsilieka jau tik vieną sekundę. „Red Bull“ pilotas važiuoja su naujesnėmis padangomis, tad galima tikėtis lenkimo paskutiniuose ratuose.

48/56

Iki lenktynių pabaigos lieka 8 ratai. Varžybų lyderį Lewisą Hamiltoną ir antroje vietoje važiuojantį Maxą Verstappeną skiria maždaug 2,5 sek.

45/56

Susiduria S.Vettelis ir E.Oconas. Abu bolidai lenktynes tęsti gali. Jie praranda po kelias pozicijas.

40/56

Antram padangų keitimui stoja Maxas Verstappenas. Į rikiuotę jis grįžta antroje vietoje – už Lewiso Hamiltono. Trečias kol kas važiuoja Valtteri Bottas.

35/56

Lewisas Hamiltonas antrą kartą keičia padangas. Į rikiuotę jis grįžta trečias. Lyderiauja kol kas vieną keitimą atlikęs Maxas Verstappenas.

34/56

Iš lenktynių dėl stabdžių problemų traukiasi Fernando Alonso. Jis užsuka į techninio aptarnavimo zoną, bet mechanikai jo bolidą įstumia į garažą.

31/56

Valtteri Bottas pituose sugaišta net 11 sekundžių ir prarandą turėtą trečią vietą. Į rikiuotę jis grįžta penktoje vietoje. Į trečią vietą kyla Lando Norrisas.

28/56

Lenktynės Bahreine įpusėjo. Jose lyderiauja „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Jam priklauso ir geriausias rato įveikimo laikas.

18/56

Po padangų keitimo Maxas Verstappenas į rikiuotę grįžta už Lewiso Hamiltono ir praranda lyderio poziciją.

16/56

Lewisas Hamiltonas jau pasikeitė padangas ir važiuoja trečioje vietoje. Padangų keitimą jau planuoja ir „Red Bull“, kurių pilotas Maxas Verstappenas yra dabartinis lenktynių lyderis. Netrukus bus aišku, ar Maxui Verstappenui po padangų keitimo pavyks grįžti į trasą lyderio vaidmenyje.

13/56

Prasideda pirmieji padangų keitimai.

12/56

Iš pitų startavęs Sergio Perezas jau pakilo iki 11-osios vietos, kurią buvo iškovojęs kvalifikacijoje.

6/56

Lenktynėse kol kas lyderiauja kvalifikacijos laimėtojas Maxas Verstappenas. Antras važiuoja Lewisas Hamiltonas. Už jo – Valtteri Bottas.

3/56

Jau trečiame rate keisti padangų užsuka Sergio Perezas, kuris dėl bolido problemų lenktynes pradėjo iš pitų. Komanda tokį sprendimą priėmė todėl, kad trasoje dėl ruso Nikitos Mazepino avarijos pasirodė saugos automobilis.

1/56

Iš karto po starto trasoje apsisuko treniruočių ir kvalifikacijos metu klaidomis jau spėjęs pasižymėti Nikita Mazepinas. Rusas apsisuko trasoje jau pirmame posūkyje ir trenkėsi į atitvarus. F-1 naujoko pasirodymas pirmame etape baigėsi įveikus vos kelis šimtus metrų. Pilotas lipa iš bolido ir palieka trasą.

0/56

Dar formavimo rate trasoje sustojo Sergio Perezas. „Red Bull“ bolidas po kurio laiko vėl užsiveda, tačiau toks šaltas dušas nežada nieko gero ekipai. Sergio Perezui teks startuoti iš techninio aptarnavimo juostos, nors kvalifikacijoje jis buvo iškovojęs 11-ą startinę poziciją.

Kvalifikacija

Geriausią laiką trečioje kvalifikacijos dalyje parodė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Jis vieną ratą įveikė per 1 min. 28,997 sek. ir iškovojo pirmąją šio sezono „pole“ poziciją. Antras liko Lewisas Hamiltonas, trečias – pastarojo komandos draugas Valtteri Bottas. Ketvirtas lenktynes pradės Charlesas Leclercas.

Penktoje vietoje pasirodymą baigė Piere`as Gasly. Šeštoje vietoje įsitvirtino Danielis Ricciardo. Pozicija žemiau – Lando Norrisas. Aštuntą, devintą bei dešimtą vietas pasidalijo atitinkamai Carlosas Sainzas, Fernando Alonso bei Lance`as Strollas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius