-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 01 /17:41

Belgijoje triumfavo pirmąją savo pergalę iškovojęs „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas

Sekmadienį Belgijoje surengtos F-1 lenktynės. Tiesa, jas kiek aptemdė išvakarėse įvykęs incidentas. Per avariją čia buvo smarkiai sužeistas ir neišgyveno F-2 kategorijos lenktynių dalyvis Anthoine`as Hubertas. F-1 pilotai, komandos ir žiūrovai lenktynininką prieš sekmadienio startą pagerbė tylos minutes.
F-1 etapas Belgijoje
F-1 etapas Belgijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finišas

Pirmąją poziciją iki pat šachmatinės vėliavos pavyko išlaikyti „Ferrari“ pilotui Charlesui Leclercui. Antrą vietą iškovojo Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“. Trečias finišavo kitas „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Ketvirtas liko kitas „Ferrari“ lenktynininkas Sebastianas Vettelis.

43/44

Antonio Giovinazzi priešpaskutiniame varžybų rate rėžėsi į trasos atitvarus ir pasitraukė iš varžybų.

32/44

S.Vettelis neatlaikė L.Hamiltono spaudimo ir užleido antrąją poziciją.

30/44

Iki lenktynių pabaigos lieka 15 ratų. Į priekį yra pabėgęs Ch.Leclercas. Tuo metu kova dėl antrosios vietos verda tarp šią poziciją ginančio Sebastiano Vettelio ir atakuoti bandančio Lewiso Hamiltono.

21/44

Ch.Leclercas suka į „pitus“ keisti padangas ir į rikiuotę grįžta ketvirtoje vietoje.

17/44

S.Vettelis pasikeitė padangas ir grįžo į rikiuotę. Netrukus jis pakilo į ketvirtą vietą ir dabar rikiuojasi už sustojimų dar neatlikusių „Mercedes“ pilotų ir lyderiaujančio Ch.Leclerco.

14/44

Rikiuotės priekyje ir toliau užtikrintai važiuoja du „Ferrari“ bolidai – Charlesas Leclercas ir Sebastianas Vettelis. Už jų – abu „Mercedes“. Trečioje vietoje kol kas Lewisas Hamiltonas, ketvirtas važiuoja Valtteri Bottas.

7/44

Greičiausią rato įveikimo laiką kol kas demonstruoja lenktynių lyderis Charlesas Leclercas.

4/44

Trasoje pasirodė saugos automobilis, paskui kurį dabar seka visi dalyviai. Trasoje nukentėjo ne tik Maxo Verstappeno bolidas. Iš lenktynių traukiasi ir Carlosas Sainzas.

1/44

Iškart po starto pirmame posūkyje įvyko incidentas, per kurį skaudžiausiai kliuvo „Red Bull“ piloto Maxo Verstappeno bolidui. Sportininkas pasitraukė dar pabandė pavažiuoti iki „El Rouge“ posūkio, tačiau ten jo ratas nulūžo galutinai ir bolidas atsitrenkė į atitvarus.

Pirmame rate į priekį išsiveržė iš „pole“ pozicijos lenktynes pradėjęs Charlesas Leclercas. Į antrą vietą pakilo Lewisas Hamiltonas su „Mercedes“, tačiau netrukus poziciją iš jo susigrąžino antroje vietoje startavęs Sebastianas Vettelis. Ketvirtas važiuoja Valtteri Bottas.

Kvalifikacija

Trečiąją kvalifikacijos dalį šeštadienį laimėjo ir „pole“ poziciją iškovojo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas, ratą įveikęs per 1 min. 42,519 sek. Paskutiniame rate į antrąją vietą pakilo jo ekipos draugas, vokietis Sebastianas Vettelis.

Tuo metu Lewisui Hamiltonui teks tenkintis trečia vieta. Ketvirtas lenktynes pradės Valtteri Bottas. Penktoje vietoje įsitvirtino Maxas Verstappenas. Šeštą ir septintą vietas pasidalijo atitinkamai Danielis Ricciardo ir Nico Hulkenbergas. Kimi Raikkonenas finišavo aštuntas. Devintą vietą užsitikrino Sergio Perezas, o dešimtuką užbaigė Kevinas Maggnussenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius