Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

FIA pripažino šoninį slydimą oficialia sporto šaka

Penktadienį Turine vyko ketvirtoji Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) Sporto konferencija ir antroji Pasaulio motorinio sporto taryba. Jų metu buvo priimti įvairūs sprendimai, vienu kurių ypač džiaugiasi „drifteriai“ – šoninis slydimas buvo pripažintas oficialia sporto šaka.
Europos drifto čempionatas DRIFT ALLSTARS kvalifikacija
Europos drifto čempionatas DRIFT ALLSTARS kvalifikacija / DRIFT ALLSTARS/Jordan Butters

FIA ne tik pripažino "driftą" sporto šaka, bet ir nutarė rengti varžybas ar kelių varžybų seriją. Po FIA vėliava organizuojami tokie renginiai kaip "Formulė-1", WRC pasaulio ralio čempionatas, pasaulio ilgų distancijų lenktynės, kurių etapai - 24 val. lenktynės Le Mane ir Niurburgringe, ir daug kitų.

Taryboje buvo nutarta, kad nuo 2017-ųjų, norint ralistams gauti maksimalų taškų skaičių, turės įvykti bent 75 proc. vieno WRC etapo greičio ruožų. Jeigu jų įvyks 50-75 proc., už vieną etapą gauti taškai bus dalinami perpus, o jeigu nuo 25 iki 50 proc. - trečdalis. Jeigu mažiau nei 25 proc., taškai už etapą išvis neskiriami.

Birželio 24-ąją buvo nutarta ir kitų Le Mano 24 val. lenktynių data. Prestižiškiausios pasaulyje ilgų distancijų lenktynės vyks 2017-ųjų birželio 17 ir 18 dienomis.

Buvo patobulinti ir LMP1 klasių reikalavimai - taip siekiama sulaukti daugiau privačių komandų. Vienas svarbesnių pakeitimų - iki 830 kg sumažintas minimalus transporto priemonės svoris bei pašalintas apribojimas variklio darbiniam tūriui.

Pakeitimų buvo padaryta ir traukos lenktynių, istorinių automobilių lenktynių bei kitų varžybų taisyklėse. Su visomis jomis susipažinkite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius