Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 01 /18:06

Rokas Baciuška pasiekė geriausią rezultatą: pateko į finalą, iškovojo 4-ą vietą

Pasaulio ralio kroso čempionato transliacijų komentatoriai turi naują herojų. Po fantastiško pasirodymo Prancūzijoje, pirmuose dviejuose kvalifikaciniuose važiavimuose, kai Rokas tapo absoliučiai greičiausiu pirmosios dienos lenktynininku, komentatoriai pradėjo lietuvį vadinti Raketa arba Rokiu (aliuzija į boksininką Rokį Balboa). Tiesa, sekmadienio Q3 Rokui nebuvo labai sėkminga, tačiau ketvirtajame kvalifikaciniame važiavime lietuvis, nors ir taupė padangas, vėl buvo tarp lyderių.
Rokas Baciuška Prancūzijoje
Rokas Baciuška Prancūzijoje / GCK nuotr.

Rokas po visų keturių kvalifikacinių važiavimų užėmė antrą vietą ir užtikrintai pateko į pusfinalį. Savo šešių sportininkų grupėje lietuvis finišavo antras, tad į finalą įsiveržė su trenksmu.

Finale sutrukdė brolių Hansenų taktika

Finale Rokas ilgą laiką balansavo tarp trečios ir ketvirtos vietų. Tačiau prieš jį važiavęs Kevinas Hansenas „dirbo“ savo broliui Timiui, išsiveržusiam į priekį. Taigi švedas stengėsi kiek prilaikyti visą lenktynininkų traukinį, o tai nebuvo palanku kaip ant sparnų važiavusiam Rokui. Todėl iki podiumo lietuviui pritrūko, rodos, sekundės dalių.

Pats Rokas sakė, kad jam finale nepavyko išsilaikyti iš paskos komandos draugui A.Marklundui, nes kilo problemų su pavarų perjungėju.

Tačiau šis rezultatas – ketvirtoji vieta Pasaulio ralio kroso čempionato Prancūzijoje etape yra puikus rezultatas.

Ketvirtoje kvalifikacijoje pademonstravo antrą laiką

Sekmadienio antrąją kvalifikaciją Q4 stebėkite čia:

VIDEO: LIVE Qualifying 4 | 2019 Bretagne FIA World Rallycross of France

Puikus Roko pasirodymas ketvirtojoje kvalifikacijoje Q4. Jis važiavo trečioje grupėje su T.Scheideriu ir H.Knappicku. Nors iš pradžių Rokui teko sekti paskui Timo Scheiderį, lietuvis sužaidė gudriai. Priartėjęs prie varžovo, pasuko į Jokerį, kurį įveikė idealiai. Tokiu būdu po Timo Scheiderio Jokerio Rokas įgijo akivaizdų pranašumą. Roko laikas buvo geriausias sekmadienio rezultatas. Tačiau netrukus jį minimaliai pagerino T.Hansenas. Taigi Rokas sekmadienį Q4 ir kvalifikacijų įskaitoje – antras. Laukia pusfinalis.

Rokas Baciuška po Q4 važiavimų
Rokas Baciuška po Q4 važiavimų

Sekmadienio pirmąją kvalifikaciją Q3 stebėkite čia:

VIDEO: LIVE Qualifying 3 | 2019 Bretagne FIA World Rallycross of France

Rokas sekmadienio pirmojoje kvalifikacijoje Q3 startavo iš vidinės pozicijos su greičiausių pilotų grupe: T.Scheideriu, A.Bakkerudu, L.Doranu ir N.Gronholmu. Po starto procedūros, įveikęs pirmąjį posūkį, Rokas liko penktas. Tačiau į Jokerį iškart pasuko L.Doranas ir T.Scheideris. Todėl lietuvis papildomą lankstą važiavo antrajame rate. Iš jo į rikiuotę grįžo ketvirtoje pozicijoje. Bet po pasistumdymo su T.Scheideriu užleido jam poziciją. Nors visą likusį laiką be perstojo atakavo vokietį, aplenkti nepavyko, todėl Rokas prarado brangaus laiko.

Roko Baciuškos rezultatas po Q3
Roko Baciuškos rezultatas po Q3

Q3 Roko rezultatas nepateko tarp geriausiųjų. Tačiau bendroje kvalifikacijų įskaitoje po trijų važiavimų Rokas išsaugojo penktąją vietą. Į pusfinalius patenka TOP 12.

Puikus šeštadienio pasirodymas

Kaip sakė pats Rokas, šeštadienis buvo viena diena, o sekmadienis – jau kita. Todėl viskas prasideda iš naujo. Roko laukia dar du kvalifikaciniai važiavimai (Q3 ir Q4) bei finalinis etapas.

Primename, kad šeštadienį Rokas, atstovaujantis „GCK Academy“, Q1 finišavo antras savo grupėje, o bendroje įskaitoje penktas. Vėliau, antrajame važiavime Q2 jis finišavo pirmas grupėje ir buvo greičiausias absoliučioje įskaitoje! Tai pirmas kartas buvo ne tik Rokui Baciuškai, bet ir jo atstovaujamai komandai, kuomet „GCK Academy“ komandos narys laimi ir kvalifikaciją bei tampa įskaitos lyderiu.

Nuo R. Baciuškos tik vienu tašku atsilieka pirmąją kvalifikaciją laimėjęs Toomas Heikkinenas, o trečias – Timo Scheideris. Čempionato lyderiai broliai Timmy‘as Hansenas ir Kevinas Hansenas kol kas yra ketvirtas ir vienuoliktas. Planuojamas finalų laikas – nuo 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius