Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Kaip lenktynių metu „Formulės 1“ pilotai nusivalo šalmo stiklą?

„Formulės 1“ automobilis neturi priekinio stiklo – jis yra visiškai atviras. Tai reiškia, kad priekinio stiklo funkcijas iš esmės atlieka vairuotojo šalmo skydelis, kuris, žinoma, neturi valytuvų. Vanduo nuo jo tiesiog nuteka, bet kaip lenktynių metu tvarkomasi su vabzdžiais ir mažomis gumos atplaišomis – dalykais, kurie prilipę prie šalmo stiklo stipriai pakenktų matomumui?
Formulės 1 pilotai
Formulės 1 pilotai / 15min koliažas

Vienintelė priežastis, kodėl F1 bolidai neturi priekinio stiklo, yra taisyklės. „Formulė 1“ istoriškai yra atvirų automobilių lenktynės. Net ir vadinamojo halo atsiradimas 2018 metais buvo vertinamas prieštaringai – būta manančių, kad šis išorinis saugos lankas ne tik prastai atrodo, bet ir kenkia tam atviro bolido įvaizdžiui.

Halas pats atrodo kaip tobula vieta priekiniam stiklui montuoti. Ir nereikėtų atmesti tikimybės, kad ateityje F1 bolidai nebebus atviri. Reikėtų įvertinti tai, kad F1 mokosi iš aviacijos, o atviri lėktuvai dabar yra tik istorinis paveldas. Greičiausiai kada nors ir „Formulės 1“ vairuotojai sėdės po dideliais permatomais gaubtais. Prie jų bus galima montuoti ir valytuvus bei apiplovimo sistemas, bet kol kas vabzdžiai taškosi tiesiai ant šalmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius