Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ galimai vilioja Petterį Solbergą ir Sebastieną Loebą grįžti į WRC

„Toyota“ 2017-aisiais grįžta į pasaulio ralio čempionatą (WRC), tačiau dar neturi pasirašiusi kontraktų su jokiais vairuotojais. „Toyota Gazoo Racing“ komandos vadovas Tommi Makinenas interviu su Autosport.com žurnalistais atskleidė, kad jų žvilgsniai kliūva už Petterio Solbergo ir Sebastieno Loebo.
„Toyota Yaris WRC“ pristatymas
„Toyota Yaris WRC“ pristatymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vairuotojai yra vienas iš svarbiausių dalykų WRC. Bet mes realistai ir suprantame, kad pasirinkimas nėra didelis“, – teigė T.Makinenas.

„Volkswagen“ vairuotojai turi pasirašę ilgalaikius kontraktus, „Citroen“ Krisas Meeke – taip pat. Vieninteliai laisvieji agentai iš greičiausių WRC lenktynininkų po šio sezono bus „Hyundai“ atstovas Thierry Neuville'as ir „M-Sport“ komandai atstovaijantis Madsas Ostbergas, tačiau ir jie pasiryžę likti savo komandose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Peteris Solbergas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Peteris Solbergas

T.Makinenas sausio pabaigoje Suomijoje susitiko su 2003-iųjų WRC čempiono P.Solbergu dėl įvairių bendrų projektų, vienas kurių – lenktynininko atstovavimas „Toyota“.

P.Solbergas šiuo metu turi ralio kroso komandą ir yra 2015-ųjų ralio kroso pasaulio čempionas. Jis yra paskelbęs apie planus 2016-aisiais apginti šį titulą, o apie vėlesnį laikotarpį viešai kol kas nekalbėjo.

„Be jokių abejonių, ralio kroso ateitis yra daug žadanti, tačiau galbūt aš dar turiu nebaigtų reikalų WRC. Buvo įdomu pasikalbėti su Tommi ir išgirsti apie didelius „Toyota“ planus“, – sakė P.Solbergas.

T.Makinenas neneigė, kad S.Loebas yra susidomėjęs grįžimu į WRC, tačiau apie konkrečius planus kalbėti nenorėjo.

„Aš su Sebastienu dar nekalbėjau. Aplink sklando daug gandų, bet kol kas niekas nėra padaryta. Mes žinome, kad jis yra vienas geriausių visų laikų vairuotojų“, – kalbėjo T.Makinenas.

Dar vienas kandidatas sėsti prie „Toyota Yaris WRC“ vairo – Mikko Hirvonenas. Jis artimiausiu metu turėtų dalyvauti komandos automobilio bandymuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius