Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė V.Statkuvienė ir juvelyrė E.Statkutė-Kerpienė pristatė naują diržų kolekciją

Sakoma, jog nieko nėra pastoviau už laikinumą. Pasaulis nuolat keičiasi. Pastarasis laikmetis parodė, kad visada reikia būti pasiruošus maratonui, o ne trumpai distancijai, nes, jei įveikei vieną iššūkį, tai dar nereiškia, jog už kampo nelaukia kitas. Žmonės vis labiau pradėjo vertinti vieni kitus, buvimą kartu, vienybę, sveikatą. Vartotojiškumas, nors ir pamažu, bet žengia į antrą planą. Žinoma, kūrėjams tai nieko gero nežada, tačiau taip pat tai verčia dar labiau pasitempti ir būti originalesniais, įdomesniais, reikalingesniais. Šio tikslo vedinas mamos ir dukters – odos aksesuarų dizainerės Vilmos Statkuvienės ir juvelyrės Ernestos Statkutės-Kerpienės – duetas sukūrė naują diržų kolekciją, rašoma kūrėjų pranešime spaudai.
Vilmos Statkuvienės ir Ernestos Statkutės-Kerpienės sukurti diržai
Vilmos Statkuvienės ir Ernestos Statkutės-Kerpienės sukurti diržai / Luko Rusilo nuotr.

Pastarieji metai visiems buvo sunkūs. Pirmiausia pasaulį sukaustė pandemija. Žinoma, ji atnešė daugybę neigiamų dalykų, tačiau taip pat žmones išmokė tam tikrų pamokų. Pajutę, ką reiškia būti atskirtiems, paragavę vienatvės ir gyvenimo tarp keturių sienų, jie su platesnėmis šypsenomis sugrįžo į renginius, šventes, vėl krovėsi lagaminus bei vyko į taip išsiilgtas keliones.

Luko Rusilo nuotr./Vilmos Statkuvienės ir Ernestos Statkutės-Kerpienės sukurtas diržas
Luko Rusilo nuotr./Vilmos Statkuvienės ir Ernestos Statkutės-Kerpienės sukurtas diržas

Atrodytų, jog ankstesnis gyvenimas vėl grįžta į vėžes. Tačiau tuomet prasidėjo karas. Paskui jį atslinko ir ekonominiai, energetiniai sunkumai. Norint išgyventi, žmonėms tenka atidžiau skaičiuoti pinigus, tad dalis negali sau leisti pagalvoti, pavyzdžiui, apie aksesuarų pirkimą.

„Natūralu, kad jaučiame sumažėjusį susidomėjimą aksesuarais. Tačiau džiugu, jog ištikimų klientų vis dar yra. Jie ir toliau domisi, laukia naujų darbų. Vadinasi, negali sustoti kurti. Tai yra tarsi mažas varikliukas, vedantis tave į priekį, nors kartais būna labai sunku, – kalbėjo V.Statkuvienė.

– Pastarasis iššūkių kupinas laikotarpis skatina stengtis dar daugiau, nori tuos išbandymus įveikti dar labiau. Juk gyvenimas nesustojo, jis tik keičiasi. Tad keistis, įsiklausyti į socialinį kontekstą, pajusti laiko dvasią bei kurti šiam laikmečiui turime ir mes.“

„O svarbiausia yra savitumo išlaikymas. Kūrybai mus įkvepia architektūra, gamta, muzika, emocijos, klientų šypsenos, kai įgyvendiname jų lūkesčius. Papildomų jėgų suteikia ir mūsų kūrybos mylėtojų klausimai apie naujienas. Tai užveda ir teikia prasmę kūrybai“, – pridūrė E.Statkutė-Kerpienė.

Naujos kolekcijos autorių teigimu, kūrybinė galia skatina tyrinėjimą, domėjimąsi naujausiomis tendencijomis. Juk žmogus nuolat orientuojasi į ateitį, kuri kupina įvairiausių galimybių. Taip pat, dueto įsitikinimu, kūrėjų darbai turi kalbėti ir apie jų žmogiškąsias vertybes, atsakomybę kuriant:

„Sukurti darbai turi skleisti kūrėjo vertybes. Juk kūryba yra tarsi nesibaigianti savirefleksija.“

V.Statkuvienė ir E.Statkutė-Kerpienė jau ne pirmą kartą sujungia savo kūrybines jėgas, idėjas bei vizijas. Tai neturėtų stebinti – juk mamos ir dukters ryšys, supratimas yra beprotiškai stiprus bei nepavaldus jokiems dėsniams. O jų kūriniai, pasak juvelyrės, yra nepavaldūs laikui.

„Mūsų aksesuarai padeda užbaigti moters įvaizdį, viską sulieti į harmoningą visumą. Norisi į moterų garderobą įvesti aksesuarus, kurie drabužiams suteiktų vis kitą vaizdą. Norisi leisti žaisti aksesuarais.

Juk būna, jog diržas tampa pagrindiniu aprangos akcentu, tad tikrai nesinorėtų, kad jis būtų kažkoks nuobodus. Mūsų diržams būdinga transformacija“, – pasakojo E.Statkutė-Kerpienė.

Šį kartą mamos ir dukters duetas pristatė kolekciją, skirtą moterims. Kolekcija vadinasi „Amžinas apkabinimas“. Diržai įprastai gali turėti ne vieną funkciją – jie gali ir prilaikyti, ir suveržti, bet gali būti ir uniformos dalis ar puošybos bei stiliaus elementais. Tačiau taip pat juk diržai nuolat būna tvirtai „apkabinę“ žmones.

„Didžiulį dėmesį skiriame bei mūsų aksesuarų pamatu laikome estetiką, kokybę ir funkcionalumą. Keli mūsų diržų modeliai orientuoti į tvariąją madą. Tą patį diržą, pakeičiant vieną detalę, galima transformuoti į tris skirtingus modelius.

Taigi, nereikia pirkti dar dviejų naujų diržų. Šioje kolekcijoje atsigręžiama į monochrominį koloritą. Už spalvą čia svarbesnė yra forma, odos faktūra. O spalva, jei norisi, gali būti įvedama per detales“, – sakė V.Statkuvienė.

Kolekcija „Amžinas apkabinimas“ nėra vienintelė kūrėjų naujiena. Jau netrukus, gruodžio 8 d., juvelyrė E.Statkutė-Kerpienė Vilniuje pristatys savo kūrybos parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius