Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 geriausių restoranų: „Amandus“: stilingai patiekiamas maistas bei įdomūs ir netikėti deriniai

Užupyje įsikūręs restoranas „Amandus“ jau pretenduoja į „30 geriausių restoranų“ senbuvio vardą – reitinge jį sutinkame keturis kartus iš eilės.
30 geriausių restoranų: „Amandus“
30 geriausių restoranų: „Amandus“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Užupyje įsikūręs restoranas „Amandus“ jau pretenduoja į „30 geriausių restoranų“ senbuvio vardą – reitinge jį sutinkame keturis kartus iš eilės. Šiemet „Amandus“ – 13 pozicijoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: Baltijos jūros šalys, degustacinė vakarienė ir atvira virtuvė.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Amandus“ – degustacinių vakarienių restoranas su aiškia ir pastovia koncepcija.

„Degustacinių vakarienių koncepcija mums leidžia labai aiškiai planuoti ir tiksliai žinoti, ką darysime kiekvieną dieną. Visada žinome, kiek svečių sulauksime, todėl galime taikyti zero waste politiką – perkame produktų tik tiek, kiek jų reikia, juos panaudojame maksimaliai“, – pasakoja restorano savininkas ir šefas Deivydas Praspaliauskas.

Anot jo, restoraną verta aplankyti dėl stilingai patiekiamo maisto, įdomių ir netikėtų derinių, kuriuos po to svečiai gali išbandyti kasdienėje virtuvėje. Ne mažiau svarbią vietą restorane užima ir bendravimas su svečiais, daug dėmesio skiriama jų pažinimui dar prieš vakarienę.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Amandus“– į vietinius produktus ir sezoniškumą orientuotas restoranas, degustacinis meniu čia kinta 12 kartų per metus, t. y., kas mėnesį. Vakarienę sudaro dvi dalys – visų pirma, šefo komplimentai, po jų seka restorano teikiami pagrindiniai patiekalai ir desertas. Kiekvienas patiekalas yra išsamiai pristatomas svečiams.

Deivydas sako, kad virtuvėje ypač mėgsta improvizuoti su prieskoniais – restorano lentynose galima rasti arti 500 skirtingų prieskoninių mišinių.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL patirties. „Mūsų nuolatiniai vietiniai ar užsienio svečiai sako, kad ateina pas mus, nes žino, ką gaus. Būtent – ne ką valgys, nes meniu kinta, bet ką gaus – ir čia jie kalba apie patirtį“, – apie tai, kad restorane svečiais kruopščiai rūpinasi tris su puse vakarienės valandos, pasakoja Deivydas. Anot jo, unikalumo vakarienei suteikia ir atvira virtuvė, kai svečiai gali stebėti viską, kas joje vyksta – ir kaip švenčiami gimtadieniai, ir kaip restorano komanda tvarkosi su iškylančiomis nenumatytomis situacijomis.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Deivydas Praspaliauskas yra vienas geriausiai Lietuvoje žinomų šefų. Pirmasis jo ir buvusios partnerės restoranas – „Lauro lapas“ veikia lig šiol, tik su visai kitokia koncepcija. Vėliau D. Praspaliauskas atidarė degustacinių vakarienių restoraną „1 dublį“ Šopeno gatvėje. Bene labiausiai nuskambėjęs jo ir verslo partnerių projektas – „Dublis“ Trakų gatvėje, po kurio sekė „Amandus“.

Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Amandus“
Roberto Daskevičiaus nuotr./30 geriausių restoranų: „Amandus“

Restorane dirba, kaip sako Deivydas, tarptautinė komanda ir joje galima sutikti žmonių iš Pietų Amerikos, Ukrainos, Indijos.

Faktai

  • Šefas – Deivydas Praspaliauskas
  • Restorano vadovas – Deivydas Praspaliauskas
  • Virtuvės tipas – moderni Baltijos jūros šalių virtuvė
  • Darbo laikas: III–VI 19.00–23.00
  • Adresas: Užupio g. 22, Vilnius
  • Internete: www.amandus.lt
  • Veikia nuo 2017 m.
  • Degustacinis meniu – 90 eurų asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa 48 svečiai
  • Vaikai laukiami nuo bet kurio amžiaus
  • Terasa – nėra
  • Pusryčiai – nėra
  • Dienos pietūs – nėra
  • Šunims – draugiški
  • Reitinge ankstesniais metais – 2018 m.– 7, 2019 m.– 7, 2023 m. – 11

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus