Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 24

Čimičiuri – Argentinos pasididžiavimas: padažas, be kurio jūsų vasara nebus visavertė

Yra toks padažas, be kurio jūsų vasara bus ne vasara! Tai Argentinos pasididžiavimas, burnoje sproginėjantis skonių rokenrolas, kuris kiekvieną grilyje keptą patiekalą pakelia iki dangaus!
Čimičiuri padažas
Čimičiuri padažas / Nidos Degutienės nuotr.

Sako, kad pasaulis dar neišrado nieko, kas kas būtų geriau, nei smulkintų žalumynų, čili bei česnakų, pagardintų acto ir aliejaus mišiniu, padažas. Argentinoje šiuo žalios spalvos gėriu skaninami grilio kepsniai, žuvis ir daržovės.

Šiandien argentiniečiai ir patys spėlioja, kaip jų virtuvėje atsirado padažas tokiu keistu pavadinimu. Įtikinamiausiai skamba legenda, jog jį 19 amžiuje sukūrė emigrantas iš Airijos Jimmy McCurry. Ilgėdamasis tėvynėje populiaraus Vusterio padažo, airis mėgino atkartoti jo skonį naudodamas argentinietiškus ingredientus, o kulinaro mėgėjo sumaišytas padažas greitai tapo toks populiarus, kad imtas vadinti paties airio vardu, tik tariamu argentinietiškai – čimičiuri.

Jei anglai bičiulius kviečia bokalui alaus, italai – puodeliui espresso, tai Argentinoje greičiausiai sulauktumėt kvietimo pasimėgauti grilyje keptomis gėrybėmis. Ir tos gėrybės, be jokių abejonių, būtų patiekiamos su garsiuoju čimičiuri.

Beje, Argentinoje kasmet vyksta čimičiuri padažo čempionatai, kuriuose dėl geriausio vardo kaunasi garsiausi šalies šefai. Ir nors kiekvienas turi savo receptą, visi sutinka, jog svarbiausia čimičiuri padažą pagaminti taip, jog skoniai būtų tobulai subalansuoti ir jokiais būdais neužgožtų su šiuo padažu patiekiamos mėsos ar žuvies skonio.

Pasigaminkite čimičiuri padažo ir jūs – vasarai ir grilio sezonui prasidėjus jo tiesiog būtina turėti šaldytuve! Pastovėjęs kelias dienas padažas taps tik skanesnis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus