Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 27

Sezoninis skanėstas, kurį turite išmėginti: šparagų ir rikotos ravioliai

Nesu pati mėginusi auginti šparagų, bet jei tokį daržą turėčiau, tai nežinia kokio dydžio mano šparagų pasėliai turėtų būti, kad jų man užtektų kol atsivalgyčiau? Kai tik pavasarį pasirodo pirmasis šių išstypusių gražuolių ūglių derlius, aš valgau šparagus nesustodama ir nesitaupydama. Tarsi mėnesiams į priekį reiktų žūtbūt prisisotinti kažkokiais stebuklingais jų syvais, kurie palaikys mane gyvybingą ištisus metus…
Šparagų ir rikotos ravioliai
Šparagų ir rikotos ravioliai / Nidos Degutienės nuotr.

Tačiau kai jau žalių, tiesiog pakepintų keptuvėje su šlakeliu sviesto, kartais dar patiektų ir su virtu kiaušiniu (be marškinėlių) šparagų jau atsivalgau, ateina laikas šparagų sriuboms, kišams, tartoms, rizotams ir visokiems kitokiems šparagų patiekalams, kurių aruodai tiesiog neišsemiami!

Šiandien jus kviečiu į amžinos itališkos klasikos pasaulį – klasikos, kuri negali atsibosti ir niekada neišeis iš mados. Ta klasika vadinasi šparagų ravioliai su rikota, patiekti su svieste kepintomis kedrinėmis pinijomis, česnakais, citrinų sultimis ir rukolomis. Tai tikras džiaugsmas lėkštėje, o kai džiaugsmas lėkštėje, tai džiaugsmas ir gyvenime!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius