-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 28

Agronomas T.Gurskas parodė, kaip genėti slyvas, vyšnias ir kitus kaulavaisius. Žiūrėkite įrašą

Pavasario darbai prasideda nuo medžių genėjimo. Kaip šį darbą atlikti, kad medžiai būtų sveiki, augtų greičiau ir duotų gerą derlių? Išsamius atsakymus ir patarimus rasite vaizdo įraše.

Agronomas sako, kad slyvos, vyšnios, trešnės, abrikosai, persikai ir kiti kaulavaisiai puikiai dera ant pernykščių šakų, tad tai, kas užaugo praėjusiais metais, turi būti išsaugota, tik reikia patrumpinti šakas, kad jos nuo vaisių neišlūžtų.

„Ypač atkreipkite dėmesį į abrikosus ir persikus – kai formuojame lają, turėtume palikti apie 5 cm kelmelį, kadangi pripjovus prie pat kamieno, šaka gali išpūti ir taip nuskurdinsime vaismedį“, – pastebi specialistas ir priduria, kad slyvoms, vyšnioms ir trešnėms kelmelis gali būti trumpesnis – 1–2 cm .

VIDEO: Agronomas Tautvydas Gurskas parodė, kaip genėti slyvas,vyšnias ir kitus kaulavaisius

Genėdami apžiūrėkite poskiepius, kamieną, pašalinkite sudžiūvusius vaisius – mumijas. Jų nenumeskite po kamienu, o sudeginkite arba sumeskite į kompostą. Svarbu, kad šakos nesitrintų viena į kitą, todėl genėdami viršuje šakas palikite trumpesnes, o apačioje – ilgesnes. Tinkamas genėjimas padeda sulaukti gero derliaus, o vaisiai dera tiek prie kamieno, tiek per visą šakų ilgį.

„Svarbu perpus nutrumpinti praėjusių metų ūglius, palikti vietos laisvai orui cirkuliuoti, saulės spinduliams ir jūsų darbas tikrai atsipirks“, – sako agronomas Tautvydas Gurskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius