Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24

Klauskite teisininko: ar paveldėtojai atsako už paveldėto turto statybos teisėtumą?

Neretai žmonės, siekdami gyventi tvarkingoje, jaukioje ir suremontuotoje aplinkoje, savo nuožiūra vykdo įvairius statybos darbus. Vieniems statybos darbams statybą leidžiantys dokumentai nereikalingi, o kitiems – būtini. Jei statybos darbai atliekami neturint statybą leidžiančio dokumento, kai jis būtinas, tokia statyba laikoma savavališka.
Asociatyvi nuotr. ir Marika Pakėnė
Asociatyvi nuotr. ir Marika Pakėnė / Shutterstock ir R.Palubinskienės nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Skaitytojo klausimas: Po tėvų mirties vaikams atiteko gyvenamasis namas. Šis namas yra su pristatymais ir perdarytas į didesnį, tačiau dokumentai nesutvarkyti. Ar paveldėję vaikai turės mokėti baudas už tėvų savavališką statybą ir ją įteisinti?

Atsako LJAA narė, advokato padėjėja Marika Pakėnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius