„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
07 27

Mikologas J.Kasparavičius: apie grybų atpažinimo programėles ir esminį dalyką, kurio neįvertinus, apsinuodijama

„Retas grybautas žino, kad net ir su apdorotais grybais atida būtina, tarkime, tokios grybų sriubos nederėtų šildyti penkis kartus iš eilės. Priežastis labai paprasta: net ir išvirti grybai toliau yra. Iš grybų paruošti patiekalai yra vienkartiniai, kuriais apsinuodyti nėra sudėtinga“, – pažinimo akiratį grybų pasaulyje plečia iš dzūkijos kilęs mokslininkas, grybų tyrinėtojas Jonas Kasparavičius.
Jonas Kasparavičius
Jonas Kasparavičius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Trečią dešimtmetį grybus tyrinėjantis mikologas sako, kad gana dažna situacija, kai žmogus iš turgaus ar miško parsineštais grybais apsinuodija, vien todėl, kad nesuskumba jų apdoroti tą pačią dieną. Taigi, ko dar nežinome apie grybus ir kuo pačiam J.Kasparavičiui tas grybų pasaulis toks patrauklus?

Užsiminėte, kad gana dažnai žmonės ir gerais grybais apsinuodija? Kaip tai įmanoma?

– Grybai išties dalykas pavojingas. Kol parsinešėte iš turgaus ar iš miško, pavargote. Koks dar jų tvarkymas? Numojate ranka ir nueinate miegoti, ryt sutvarkysite...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau