07 27

Mikologas J.Kasparavičius: apie grybų atpažinimo programėles ir esminį dalyką, kurio neįvertinus, apsinuodijama

„Retas grybautas žino, kad net ir su apdorotais grybais atida būtina, tarkime, tokios grybų sriubos nederėtų šildyti penkis kartus iš eilės. Priežastis labai paprasta: net ir išvirti grybai toliau yra. Iš grybų paruošti patiekalai yra vienkartiniai, kuriais apsinuodyti nėra sudėtinga“, – pažinimo akiratį grybų pasaulyje plečia iš dzūkijos kilęs mokslininkas, grybų tyrinėtojas Jonas Kasparavičius.
Jonas Kasparavičius
Jonas Kasparavičius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Trečią dešimtmetį grybus tyrinėjantis mikologas sako, kad gana dažna situacija, kai žmogus iš turgaus ar miško parsineštais grybais apsinuodija, vien todėl, kad nesuskumba jų apdoroti tą pačią dieną. Taigi, ko dar nežinome apie grybus ir kuo pačiam J.Kasparavičiui tas grybų pasaulis toks patrauklus?

Užsiminėte, kad gana dažnai žmonės ir gerais grybais apsinuodija? Kaip tai įmanoma?

– Grybai išties dalykas pavojingas. Kol parsinešėte iš turgaus ar iš miško, pavargote. Koks dar jų tvarkymas? Numojate ranka ir nueinate miegoti, ryt sutvarkysite...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis