Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 12 16 /14:41

Ar tikrai abortą renkasi moterys? (video)

Abortas yra moters teisė – toks yra bene pagrindinis abortų šalininkų, kurie sakosi saugo moters sveikatą bei jos gerovę, argumentas. Tuo tarpu įvairių tyrimų duomenimis, iki 81...

Abortas yra moters teisė – toks yra bene pagrindinis abortų šalininkų, kurie sakosi saugo moters sveikatą bei jos gerovę, argumentas. Tuo tarpu įvairių tyrimų duomenimis, iki 81 proc. dažniau moterys, dariusios abortą patiria įvairius psichinius sutrikimus.

Potrauminio streso sindromas yra dažnas abortą padariusių moterų palydovas. Nemiga, stresas, valgymo sutrikimai, dažnesnis alkoholio bei kitų narkotinių medžiagų vartojimas – ar tikrai moterys tai renkasi? Ir ar tikrai abortas yra geriausia išeitis? Nemažai moterų sako, jog aborto būtų nedariusios, jei būtų sulaukusios pagalbos iš šalies, iš savo artimųjų. Ar tikrai galime sakyti, kad abortą moterys pasirenka? O gal jos padaro abortą, nes neturi kito pasirinkimo?

Kiekvienos moters patirtis yra unikali, bet kiekviena patyrusi kūdikio netekties skausmą, susidūrusi su nepalankiomis aplinkybėmis, dėka kurių yra priverstos padaryti abortą, gali rasti pagalbą ir paramą. Video reportaže Audronė dalinasi savo istorija tam, kad kitos moterys būtų padrąsintos rinktis gyvybę.


Šį reportažą parengė pilietinės akcjos „Renkuosi gyvybę“ organizatoriai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus