Receptai pagal ingredientą „Varškė“

Lašišos užtepėlė su varške

Lašišos užtepėlė su varške 4 asm.

Šia užtepėle galite gardinti skrebučius, tepti ant duonos arba, jeigu norisi dar sveikiau, valgyti su morkų, salierų bei agurkų lazdelėmis.

Varškėčiai su „Nutella“ padažu

Varškėčiai su „Nutella“ padažu 4 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“ (Facebook): Ir vėl varškėčiai! Nieko negaliu padaryti, bet aš juos tiesiog myliu! Galėčiau gaminti ir gaminti, o kaskart pakeitus vieną ar kitą ingredientą, galbūt padažą, išeina nauji skoniai.

Žalieji špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai

Žalieji špinatų, žirnelių ir varškės paplotėliai 4 asm.

Nida Degutienė: Kai ieškote lengvesnių, vegetariškų patiekalų receptų, daržovių paplotėliai – bene geriausias pasirinkimas. Jie maloniai malšina alkį, neapsunkina. Dar juos be galo paprasta paruošti, net ir atvėsę tokie patiekalai tinka sveikam greitam užkandžiui.

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Išbandykite receptą iš knygos „Desertai. 365 receptai“.

 

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis 4 asm.

Ypatingų ingredientų neprireiks, o desertas nustebins. Uogas galite rinktis tokias, kokių turite ir labiausiai patinka. 

 

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Grikių ir varškės kotletukai

Grikių ir varškės kotletukai 4 asm.

Grikių dažnai griebiamės tada, kai visos maisto atsargos namie išsenka, tačiau tai toli gražu nėra „vargo kruopa“. Grikiai ir skanūs, ir maistingi, o jei kartais prisivirėte jų per daug, dar keli papildomi priedai ir išsikepsite puikių kotletukų. 

 

Nostalgiškos varškės spurgos

Nostalgiškos varškės spurgos 6 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

 

Šokoladinis varškės vyniotinis

Šokoladinis varškės vyniotinis 6 asm.

Išbandykite skanėstą, kuris primena daugelio mėgstamą „Kuršėnų“ vyniotinį. Jo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.

 

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais

Citrininiai varškės blyneliai su troškintais obuoliais 4 asm.

Varškės blyneliai – dažnų namų pusryčių, o gal ir vakarienės klasika. Jei varškę pertrinsite per sietelį (arba naudosite rikotą) bei pagardinsite citrina, patiekalą kilstelėsite į naują lygį. O jei prie tokių blynelių patieksite trumpai troškintų kvapnių obuolių, mėgausitės pasakišku skanėstu. 

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais 8 asm.

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.

 

Cukinijų ir varškės blynai

Cukinijų ir varškės blynai 4 asm.

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

 

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Šį nuostabų kepinį galima patiekti ir karštą, ir šaltą.

Receptai iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas 3 asm.

Apkepas – puikus patiekalas, kai laiko vakarienei ruošti yra nedaug, o norisi ko nors skanaus, naminio. Varškės apkepas – visada geras pasirinkimas, tačiau rudenį praturtintas obuoliais jis tampa dar ir puikiu sezoniniu skanėstu.

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais 6 asm.

Nuostabiai kvepiantys, drėgni ir purūs keksiukai, paskaninti dviejų spalvų serbentais – būtina išsikepti!

 

Kugelis su antiena

Kugelis su antiena 6 asm.

Išsikepkite pagerintą ir, galbūt, net gerokai nustebinsiantį bulvių plokštainį su antiena, kurio receptu dalinasi kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt autorė Laura. 

Varškės ir jogurto tortas be pridėtinio cukraus

Varškės ir jogurto tortas be pridėtinio cukraus 8 asm.

Šis tortas nėra saldus ir tai jo privalumas, dar viena gera savybė – skanėstas puikiai pasiduoda improvizacijoms – puoškite jį mėgstamomis uogomis, riešutais ar šokoladu. Receptu dalinasi sveika mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

 

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais

Sveikesnis varškės apkepas su obuoliais ir kitais priedais 8 asm.

Varškės apkepui paprastai reikia nedaug, bet kokybiškų ingredientų, vienas iš jų – cukrus. O gal pabandykite išsikepti varškės apkepą, kuriame pridėtinio cukraus nėra (jį keičia klevų sirupas), bet yra gaivumo suteikiančių obuolių ir kitų sveikų priedų. Jo receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus 4 asm.

Greitai pagaminamų ir skanių sausainių su varške receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Greiti špinatų, bulvių ir varškės kotletukai

Greiti špinatų, bulvių ir varškės kotletukai 4 asm.

Šis patiekalas turi 3 pagrindinius ingredientus – žalumo suteikiančius špinatus, kurių taip norisi pavasarį, varškę, kurios daugelis visada turime šaldytuve, ir bulves, be kurių retas lietuvis įsivaizduoja savo valgiaraštį. Taigi, derinkime ir išsikepkime greitų bemėsių kotletukų.