Ingredientai
- Miltai 500 g mažesnio glitimo
- Sviestas 250 g 200 g tešlai ir 2 valg. š. įdarui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai tešlai ir 1 baltymas įdarui
- Cukrus 100 g
- Obuoliai 6 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Rudasis cukrus 120 g
- Cinamonas 5 g
- Muskatas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
- Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių