„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 162
Jau įvertinote šį receptą

Blynų tortas su šokoladu

Blynų tortas
Blynų tortas / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.